مقالات عمومی

مهم‌ترین مزایای مجازی سازی

مجازی سازی چیست

از زمان پیدایش رایانش ابری یا محاسبات ابری تا به امروز مجازی‌ سازی به عنوان یک عمل پرکاربرد و پرطرفدار شناخته می‌شود. در این روش که شامل کپی مجازی اجزای واقعی مانند دستگاه‌های ذخیره‌سازی پردازنده‌ها و غیره است، کاربران می‌توانند بدون منبع فیزیکی اضافی کسب و کارشان را تا حدی که امکان دارد گسترش دهند. یعنی فرد می‌تواند روی زیرساخت فیزیکی قدرتمندی که دارد چندین ماشین مجازی بسازد. سپس فعالیت‌هایش را با کمک این ماشین‌های مجازی که هر کدام به صورت مستقل کار می‌کنند ادامه دهد. شرکت‌هایی که مجازی سازی را انجام می‌دهند تا حد زیادی از مزیت‌های این روش راضی هستند.

در این مطلب ماهان شبکه ایرانیان درباره مجازی سازی در رایانه و مزیت‌های آن نکاتی که باید بدانید را ارائه کرده‌ایم. جهت راه‌اندازی شبکه خرید سرور اچ پی و شناخت بهتر تجهیزات مجازی سازی می‌توانید با تیم این شرکت در ارتباط باشید.

مجازی سازی چیست؟

Virtualization یک تکنیک خاص و انقلابی در رایانه ابری و سیستم‌های کامپیوتر است. در این روش نمونه‌های مجازی از روی منابع کامپیوتری مانند سرورها دستگاه‌های ذخیره‌سازی سی پی یو حافظه یا رم و غیر ساخته می‌شود.

هدف از ساختن این منابع این است که منابع مورد نیاز سرور را از سخت افزار اصلی آن جدا کرده و با کمک ماشین مجازی یا کانترهای متعدد سرورهای مختلفی را روی سرور فیزیکی اصلی ایجاد کنیم.

در واقع مجازی سازی یک لایه جداگانه اختصاصی جهت مدیریت و استفاده مؤثر از منابع در اختیار افراد قرار می‌دهد، تا بتوانند استفاده از سخت افزاری که دارند را بهینه کرده و در هزینه راه‌اندازی کنند. همچنین این موضوع روی بهبود عملکرد سرور نیز مؤثر است.

»»» همچنین بخوانید: تفاوت سرور مجازی و سرور ابری چیست؟

مهم‌ترین مزایای مجازی سازی

مزایای مجازی سازی

اگر برای اولین بار است که قصد دارید از تکنیک مجازی سازی برای راه‌اندازی شبکه استفاده کنید، لازم است که مزایای این روش را بشناسید. در ادامه برخی از مهم‌ترین مزیت‌های مجازی سازی را جهت شناخت بهتر ارائه کرده‌ایم.

1) صرفه جویی در هزینه

اولین مزیت استفاده از مجازی‌ سازی صرفه‌جویی در هزینه‌ها است. سازمان‌ها با ادغام چندین ماشین مجازی و راه‌اندازی آن‌ها روی یک سرور فیزیکی می‌تواند هزینه‌های سخت‌افزاری هزینه‌های مربوط به مصرف انرژی و فضای مورد نیاز جهت راه‌اندازی مراکز داده را کاهش دهند. یعنی این روش استفاده از منابع موجب می‌شود سازمان‌ها هزینه‌هایشان را بهینه کرده و منافع مالی بیشتری ببرند.

2) استفاده بهینه از منابع سرور

مجازی سازی امکان استفاده مؤثر از منابع سرور را با فعال کردن چندین ماشین مجازی و به اشتراک گذاشتن منابع محاسباتی افزایش می‌دهد. در واقع در این روش منابع مجازی منابعی که استفاده نمی‌شدند به صورت مؤثر استفاده می‌شوند. در نتیجه، این روش به پیشگیری از هدر رفت هزینه سخت افزار و بازگشت سرمایه بهینه کمک می‌کند.

3) قابلیت مقیاس‌پذیری

این روش مقیاس‌پذیری را تسهیل کرده و به کسب و کارها کمک می‌کند، تا با وجود استفاده از ماشین‌های مجازی پاسخگویی بارهای کاری، نوسان بالای تقاضای مشتریان و غیره را تسهیل کنند. در نتیجه عملکرد بهینه سرور افزایش پیدا می‌کند.

4) قابلیت انزوا سرورهای مجازی

در مجازی سازی تمام سرویس‌ها به صورت مستقل عمل می‌کنند و هر کدام از آن‌ها سایر ماشین‌های مجازی و سخت‌افزار زیرین به صورت یک لایه با کمک یک لایه جداسازی شدند. یعنی در صورتی که یک ماشین مجازی دچار مشکل شود، روی ماشین مجازی دیگر یا سیستم کلی تاثیر نخواهد داشت. در نتیجه استفاده از این روش بسیار امن و پایدار محسوب می‌شود.

»»» همچنین بخوانید: چطور به سرور مجازی وصل شویم؟

5) بهبود مدیریت سرور

مجازی سازی به مدیر سرور نیز کمک می‌کند تا وظایفش را بهتر انجام دهد. در این روش به جای فعالیت‌هایی مانند پشتیبان گیری، مهاجرت و بازیابی داده‌ها و غیره ساده‌تر خواهد شد. زیرا مجازی‌ سازی پیچیدگی‌های سخت‌افزارهای فیزیکی را ندارد و به راحتی می‌توان با کمک نرم‌افزارها روش را مدیریت کرد.

6) افزایش انعطاف پذیری سرور

با کمک ماشین‌های مجازی می‌توانیم سیستم عامل‌ها و نرم‌افزارهای مختلفی را روی یک سرور فیزیکی اجرا کرده و ساختار بی‌نظیر و استقلال سناریوهای مهم نرم‌افزاری را تجربه کنید. این موضوع به سازمان این امکان را می‌دهد تا به نیازمندی‌های برنامه‌های متنوع پاسخ دهد و دچار محدودیت نشود.

7) بازیابی داده‌های سرور

مجازی سازی جهت حفظ ایمنی داده‌ها و تهیه نسخه پشتیبان از آن‌ها نیز یک گزینه عالی محسوب می‌شود. سازمان‌ها با فعال کردن پشتیبان تکثیر و بازیابی که توسط ماشین‌های مجازی به راحتی انجام می‌شود می‌تواند از خرابی فاجعه‌هایی که وجود دارد پیشگیری کرده و در عملکرد مستمر و یکپارچه داده‌ها کمک کنند. در نتیجه در صورتی که هرگونه مشکلی در سرور وجود داشته باشد مشکل عدم دسترسی کاربران داده‌ها وجود نخواهد داشت.

8) استفاده از به فناوری‌های نوآورانه

این فناوری به سازمان‌ها این امکان را می‌دهد که از فناوری‌های نوآورانه مانند مانند ذخیره‌سازی در سطح بلوک‌های مجازی سازی شده یا ذخیره‌سازی در سطح کلان استفاده کند. بنابراین سازمان‌هایی که می‌خواهند از برنامه‌های کاربردی ابری و غیره جهت تعریف جهت مدیریت داده‌های استفاده کرده، یا از نرم افزارهای جدید کمک بگیرند می‌توانند روی تکنیک‌های مجازی سازی حساب باز کنند.

ماشین مجازی امکان امتحان کردن فناوری‌های نوین مخصوصاً فناوری‌های ابری را برای شرکت‌ها ممکن می‌کنند، تا بتوانند بهترین روش را برای استقرار برنامه‌هایشان و مدیریت آن‌ها انتخاب کند.

9) حفظ امنیت، حریم خصوصی و انطباق با قوانین

مزایای مجازی سازی

استفاده از فناوری مجازی سازی به امنیت سرور حفظ حریم خصوصی انطباق آن نیز کمک می‌کند. چون جداسازی و تقسیم بندی ماشین‌های مجازی از یکدیگر مانع توسعه آسیب‌پذیری‌های نقشه‌های امنیتی می‌شود. همچنین این فناوری گسترش بد افزار را محدود کرده و سطح حمله را کاهش می‌دهد.

مجازی سازی شبکه امکان ایجاد فایروال‌های جداگانه برای مدیریت ترافیکی شبکه و اعمال سیاست‌های کنترل دسترسی را نیز ممکن می‌کند. همچنین سازمان‌ها و راه‌اندازی پلتفرم‌های مجازی سازی شده که از مکانیزم های ایمن بوت و تأیید پشتیبانی می‌کنند.

رمز گذاری داده‌ها می‌توانند از دسترسی هکرها به داده‌ها یا اطلاعات پیشگیری کند. پوشاندن داده‌ها و قرار دادن نام مستعار برای پوشه‌ها و افراد کنترل دسترسی‌های مبتنی‌بر پیشگیری از دست رفتن داده‌ها امکان انطباق با مقررات پیچیده شرکتی قابلیت حسابرسی و ثبت گزارش و امکان اعمال خط مشاع مشخص از دیگر ویژگی‌های مجازی سازی محسوب می‌شود.

سخن پایانی

زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری برای سازمان‌ها اهمیت دو چندان دارند. مخصوصاً وقتی این زیرساخت‌ها با هدف استفاده از سرویس‌هایی جدید راه اندازی می‌شوند، نیاز است به صورت تفکیک شده و جداگانه فعالیت کنند.

با کمک فناوری مجازی‌ سازی می‌توانید سرورهای سخت افزاری قدرتمندی را که دارید به سرورهای مجازی کوچک‌تر تقسیم کرده و علاوه بر کاهش مصرف انرژی شاهد مواردی مانند افزایش سرعت سرورها، کاهش وابستگی به سخت افزار و مواردی مانند بالا رفتن آپتایم، بهبود زمان دسترسی و بهینه سازی نرم افزارهای را که روی این سرویس میزبانی می‌شوند باشید.

اغلب شرکت‌های هاستینگ و شرکت‌هایی که نیاز به سرویس‌های با کیفیت دارند و می‌خواهند هزینه‌های سخت افزاری خودشان را کاهش دهند معمولاً از این روش استفاده می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *