مقالات عمومی

مقایسه جامع سرور لینوکس با سرور ویندوز

مقایسه سرور لینوکس با سرور ویندوز

برای راه‌اندازی یک وب‌سایت نیاز به مقدمات خاصی دارد. یکی از این موارد وب سروری است که روی سیستم‌عامل لینوکس یا ویندوز اجرا می‌شود. برای انتخاب یک سرور لینوکس یا ویندوز برای راه‌اندازی سایتتان باید به هزینه‌ای که برای راه‌اندازی یک سایت یا پلتفرم در دارید، پهنای باند، سازگاری سرور با نرم‌افزارهای انتخابی و… توجه داشته باشید. به طور معمول کسانی که به سرویس‌های مایکروسافتی علاقه دارند به سراغ سرورهای ویندوزی می‌روند. لینوکس نیز به عنوان یک سیستم‌عامل منبع باز طرفداران خاص خودش را دارد. در این مطلب سرور لینوکس با سرور ویندوز را به طور کلی مورد بررسی قرار داده‌ایم. نکاتی که در این مطلب ماهان شبکه ایرانیان ارائه شده کمکتان می‌کند تا درباره این سرورها اطلاعات جامعی به دست بیاورید.

سرور لینوکس چیست؟

سرور لینوکس چیست

سرور لینوکس یک سرور مبتنی بر سیستم‌عامل لینوکس است. این سرورها به خاطر هزینه کم پشتیبانی به خاطر هزینه کم، پشتیبانی قوی توسط جامعه‌ای از برنامه نویسان و زیرساخت قدرتمندی که دارد، به یک انتخاب محبوب بین اغلب افراد تبدیل شده است. این سیستم‌عامل توزیع‌ها مختلفی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به Ubuntu و CentOS، Debian اشاره کرد. هر کدام از این توزیع‌ها پایداری، ایمنی و انعطاف‌پذیری خاص خودشان دارند.

با توجه به اینکه لینوکس به صورت گسترده برای میزبانی خدمات مبتنی بر وب مدیریت شبکه مدیریت پایگاه داده و غیر استفاده می‌شود، افرادی که نیاز به یک سرور مناسب مخصوص برنامه‌های متن باز دارند معمولاً سرورهای لینوکسی را استفاده می‌کنند. کسانی که می‌خواهند از این سرورها استفاده کنند، باید به دانش و اطلاعات نحوه اجرای دستورات لینوکس از طریق خط فرمان و ترمینال شناخت داشته باشند. همچنین، با توجه به اینکه لینوکس پشتیبانی رسمی ندارد تنها باید به جامعه تولید کاربران توسعه دهنده آن اکتفا کنید. البته لینوکس با سایر نرم‌افزارهای متن باز به راحتی قابل یکپارچه‌سازی است و می‌توان آن را نرم‌افزارهای دلخواهتان ادغام کنید. سرورهای لینوکس از PostgreSQL و زبان‌های برنامه‌نویسی یونیکس مانند پی اچ پی و پایتون پشتیبانی می‌کنند.

سرور ویندوز چیست؟

سرور ویندوز

سرورهای ویندوزی برای برنامه‌نویسی با سرویس‌هایی که توسط مایکروسافت ایجاد شده گزینه مناسبی هستند. این سرویس‌ها توسط سیستم‌عامل ویندوز پشتیبانی می‌شوند و برای کاربران مبتدی که نیاز به یک پلتفرم قدرتمند قابل اعتماد با کمترین نیاز به تعمیر و نگهداری نیاز دارند انتخاب مناسبی خواهند بود. سرورهای ویندوز برخلاف سرورهای لینوکسی اوپن سورس و رایگان نیستند و برای استفاده از آن‌ها باید هر کاربر مجوز لازم را تهیه کند. از جمله مزایای استفاده از این سیستم‌عامل‌ها می‌توان به پشتیبانی 5 ساله شرکت مایکروسافت اشاره کرد.

مقایسه کلی سرور ویندوز در مقایسه با سرور لینوکس

مقایسه سرور لینوکس با سرور ویندوز کمکتان می‌کند تا تفاوت این دو نرم افزار را بهتر درک کرده و سیستم‌عامل مناسبی را جهت استفاده انتخاب کنید. در ادامه برخی از تفاوت‌های مهم این سرورها را جهت شناخت بیشتر ارائه کرده‌ایم.

۱) عملکرد سرور لینوکس و ویندوز

منابعی که سرو لینوکس نیاز دارد کم است و وقتی بار سرور افزایش پیدا می‌کند، کاربران که نگرانی از بابت راه‌اندازی مجدد سرور یا ریبوت آن ندارند این سرورها با وجود پروتکل ssh امکان برقراری ارتباط بین کاربر سرور را فراهم کرده و لینوکس امکان لود صفحات را در کمترین زمان فراهم می‌کند. همچنین لینوکس به عنوان یکی از ثبات‌ترین سیستم‌عامل‌ها در جهان شناخته می‌شود. از دیگر ویژگی‌های سرور می‌توان به سازگاری آن به پنل‌های مدیریت مانند سی پنل اشاره کرد از این سرورهای لینوکس می‌توانید به عنوان سرور بازی سرور میزبانی وب سرور میزبانی تبلیغاتی و غیره استفاده کنید.

سرور ویندوزی در نقطه مقابل برای کاربران به وجود آمده و پس از هر به روز رسانی درایورهای نرم افزارها ویندوز را باید حتماً دوباره راه‌اندازی کنید. به طور معمول به دلیل رابطه گرافیکی خاص ویندوز عملکرد آن نسبت به لینوکس پایداری کمتری دارد. در نقطه مقابل سهولت استفاده از سرور ویندوز بسیار ساده‌تر است و کاربران برای راه‌اندازی سرورهای مجازی نیاز به دانش بالایی ندارد.
به طور معمول از این سرورها جهت سرور ایمیل، سرورهای مناسب پشتیبان گیری، سرورهای مناسب برای فارکس و معامله گران حرفه‌ای، سرورهای مناسب برای اجرای سرورهای وی پی ان و سرور میزبان اجرای نرم‌افزارهای مختلف و برنامه‌های کاربردی استفاده می‌کنند.

»»»» همچنین بخوانید: پروتکل SSH چیست و چه کاربردی دارد؟

2) امنیت سرور لینوکس و ویندوز

امنیت سرور لینوکس و ویندوز

به طور کلی سرورهای مجازی لینوکس ایمنی بالایی دارند و تنها مدیران اجازه دسترسی به سرور و ویرایش آن را خواهند داشت. منبع باز بودن سرور مجازی لینوکس نیز یکی از مهم‌ترین عوامل برای امنیت بالای آن محسوب می‌شود؛ زیرا کاربران توسعه دهنده آن می‌توانند به سرعت باگ‌ها و ضعف‌های سرور را شناسایی کرده آن‌ها را رفع کنند. در واقع لینوکس در زمینه حریم خصوصی کاربران حرف اول را در جهان می‌زند. در صورتی که بکاپ گیری خودکار را در لینوکس فعال کنید به مرور شاهد پشتیبان‌گیری از داده‌ها طبق زمان‌بندی در محلی امن خواهید بود و احتمال هک شدن سرور بسیار کاهش پیدا می‌کند.

از جمله مواردی که به کاربران کمک می‌کند تا موقع استفاده از سرورهای لینوکسی امنیت بیشتری را تجربه کنند می‌توان به تغییر درگاه ssh، ورود به سیستم به عنوان کاربر اصلی و غیرفعال کردن پورت‌های اضافی طولانی اشاره کرد.

به طور معمول سرورهای ویندوزی بیشترین آمار حمله‌های هکری را نسبت به سرورهای لینوکسی دارند. همچنین با توجه به اینکه ویندوز اطلاعات زیادی از کاربران جمع می‌کند، خطر آن از لینوکس بیشتر است. البته با استفاده از آنتی‌ویروس، غیرفعال کردن حساب‌های کاربری پیش‌فرض سرور، تعریف رمز عبورهای پیچیده انجام به‌روزرسانی‌ها و به تعویق انداختن آن‌ها و فعال‌سازی احراز هویت دو مرحله‌ای برای اکانتهای متعدد می‌توانید تحت قابل توجه امنیت سرورهای خودتان را افزایش دهید.

3) سرور لینوکس و ویندوز در سازگاری

زمانی که کسب و کارهای اینترنتی پیشرفت می‌کنند، معمولا سرویس‌های اشتراک هاستینگ قادر به تأمین نیازمندی‌های آن‌ها نیستند. به همین دلیل لازم است که اغلب کسب و کارهای در حال توسعه به سراغ سرورهای مجازی بروند. این سرورها منابع پردازشی و حافظه بیشتری در دسترس دارند و به تجارت الکترونیک کمک می‌کنند تا بتواند مشتریان قدیم و قدیمی‌اش را حفظ کرده و مشتریان جدیدی را جذب کند.

سرورهای مجازی لینوکس با کمک نرم‌افزارهای با سازگاری نرم‌افزارهای متن باز این امکان را برای کسب‌وکارهای مختلف فراهم می‌کنند که زیرساخت مناسب و قابل توسعه را برای استفاده داشته باشند. این سرورها با زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف مانند php و پایتون سازگار هستند. در نتیجه شرکت‌هایی که نیاز به یک سرور قابل توسعه دارند می‌توانند سرورهای لینوکسی کمک بگیرند.

سرورهای ویندوز نیز با برنامه‌های اختصاصی مانند asp,net سازگاری دارند. در صورتی که شرکت‌ها از این برنامه‌ها برای توسعه عملکرد خودشان استفاده می‌کنند می‌توانند به سراغ سرورهای ویندوزی بروند. در نتیجه در بحث سازگاری سه عامل‌های لینوکسی و ویندوز هر دو با برنامه‌های مخصوص و مرتبط با خودشان سازگار هستند.

4) سرور لینوکس و ویندوز در هزینه

مقایسه سرور لینوکس و ویندوز سرور

نرم‌افزارهای رایگان و متن باز مانند لینوکس نیاز به پرداخت هزینه‌ای برای استفاده ندارند، در نتیجه سرورهای لینوکسی قیمت پایین‌تری دارند. در صورتی که سرورهای ویندوزی توسط مایکروسافت ارائه شد‌ه‌اند و برای دسترسی به استفاده از آن‌ها نیاز به پرداخت هزینه جداگانه خواهید داشت. به همین علت شرکت‌های که توانایی پرداخت هزینه‌های بیشتر را دارند سرورهای ویندوز را برای توسعه برنامه‌هایشان انتخاب می‌کنند.

5) سرور لینوکس و ویندوز در تجربه کاربری

تجربه کاربری و نحوه استفاده از لینوکس نسبت به ویندوز پیچیده‌تر است و کسانی که قصد دارند از این سرویس استفاده کنند نیاز است که با خط فرمان لینوکس و نحوه استفاده از آن آشنایی داشته باشند. در صورتی که رابط کاربری گرافیکی ویندوز شناخته شده و ساده است نسبتاً مبتدی نیز می‌توانند به راحتی از این سرورها استفاده کنند.

6) سرور لینوکس و ویندوز در پشتیبانی

سرورهای ویندوزی وابسته به زبان برنامه‌نویسی ویندوز هستند و شرکت مایکروسافت از آن‌ها پشتیبانی می‌کند. در صورتی که سرورهای لینوکسی وابسته به جامعه توسعه‌دهندگان لینوکس هستند و در صورتی که مشکلی برای سرور یا نحوه استفاده از آن رخ داده باشد، تنها می‌توانید به همین جامعه برای برطرف کردن آن اتکا کنید.

سخن پایانی

برای خرید سرور لینوکس یا ویندوز باید ابتدا درباره هزینه‌ سرورها تحقیق کنید. اگر به دنبال یک سرور مقرون به صرف و قیمت مناسب هستید، سرور لینوکس بهترین گزینه پیش رویتان خواهد بود؛ اما در صورتی که تجربه و دانش مدیریت سرور و نگهداری از سرور را ندارید، سرورهای ویندوزی گزینه مناسبی برایتان خواهند بود؛ زیرا این سرویس‌ها رابطه گرافیکی ساده‌تری دارند مبتدیان گزینه مناسب‌تری محسوب می‌شوند.

نوع استفاده از سرور نیز در خرید یک سرور ویندوزی و لینوکسی موثر است. با توجه به زبان برنامه‌نویسی که انتخاب کرده‌اید، پشتیبانی فنی که جهت سرور نیاز دارید و نیاز به دسترسی از راه دور در سرورهای مجازی و کاربرانتان می‌توانید یکی از سرورهای لینوکسی یا ویندوز را که بیشترین سازگاری را با نیازهایتان دارد جهت خرید در نظر بگیرید.

در صورتی که جهت خرید تجهیزات شبکه و سرور نیاز به دریافت راهنمایی بیشتر دارید با تیم ماهان شبکه ایرانیان در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *