بررسی تخصصی

نحوه مدیریت سرور HP

مدیریت سرور HP

مدیریت سرور HP به‌طور صحیح، یک وظیفه ضروری برای مدیران دیتاسنتر است. بیشتر عملکردهای فناوری اطلاعات به سلامت و زیرساخت سرورها بستگی دارد. مدیریت سرور کار آسانی نیست و نیاز به تخصص دارد. مدیران فنی باید این قابلیت را داشته باشند تا به‌طور همزمان و مداوم سخت افزار سرور، ماشین‌های مجازی، پایگاه‌های داده و… را مدیریت کنند. در این مقاله از وبلاگ ماهان شبکه ایرانیان مطالبی را پوشش خواهیم داد تا بتوانید سرور خود را به‌درستی مدیریت کنید؛ پس با ما همراه باشید!شاید بد نباشد که در ابتدا به این مورد بپردازیم که اصلا مدیریت سرور به چه معناست. پس:

مدیریت سرور چیست و شامل چه مواردی می‌شود؟

در واقع مدیرت سرور به این معناست که کنترل و دسترسی کامل به سرورها داشته باشیم تا بتوانیم عملیات مختلفی را انجام دهیم. مدیریت سرور همچنین شامل نظارت سرور و مشاهده نحوه عملکرد یک سرور برای کمک به بهبود و بهینه سازی عملکرد است.

مبانی مدیریت سرور

مبانی مدیریت سرور

اولین قدم برای نگهداری و مدیریت سرور، درک برخی اصول مدیریت سرور است. در زیر به مواردی اشاره می‌کنیم که جزو کارهایی تکراری بوده که مدیران شبکه به وفور با آن مواجه می‌شوند:

  • دسترسی (Access): اگر می‌خواهید یک سرور را مدیریت کنید، ابتدا نرم افزار مدیریت سرور باید به آن سرور موردنظر دسترسی داشته باشد.
  • به‌روز رسانی (Updates): یکی از اساسی‌ترین عملکردهای مدیریت سرور، امکان کمک به شروع و نصب به‌روز رسانی نرم افزار یا سیستم عامل است.
  • راه اندازی (Setup): توانایی راه اندازی نرم افزار، افزونه‌ها یا عملکردهای جدید، اغلب یکی از ویژگی‌های اصلی مدیریت سرور است.
  • نظارت (Monitoring): شما باید این توانایی را داشته باشید تا در هر لحظه سرور را نظارت کنید و به وضعیت آن تسلط کاملی داشته باشید تا بتوانید ناهنجاری‌های احتمالی را تشخیص دهید.
  • بهینه سازی (Optimization): برخی از ابزارها و خدمات مدیریت سرور، قابلیت‌های بهینه سازی را برای بهبود عملکرد سرور ارائه می‌دهند.
  • برنامه ریزی ظرفیت (Capacity Planning): یکی از کارهایی که مدیران سرور باید به آن تسلط داشته باشند، توانایی برنامه‌ریزی ظرفیت است. این کار به مدیران کمک می‌کند تا زمانی که به منایع اضافی نیاز دارند، به راحتی این کار را انجام دهند.
  • هشدار (Alerting): یکی از مولفه‌های مفید مدیریت سرور امکان هشداردادن به مدیر از طریق ایمیل، SMS، Slack یا سایر سیستم‌های پیام رسانی است.

همچنین بخوانید: ارتقا سرور HP

با انواع سرورها آشنا شوید!

سرورها انواع مختلفی دارند و هرکدام برای عملکرد خاصی استفاده می‌شوند. درک اینکه هر سرور چه کاری انجام می‌دهد به شما کمک می‌کند که مطمئن شوید که سرور به درستی کار می‌کند.

  • File Transfer Protocol (FTP) servers: سرورهای پروتکل انتقال فایل (FTP) انتقال فایل‌های داده بین سرورها و دستگاه‌ها را انجام می‌دهند.
  • Application servers: سرورهای Application، برنامه‌هایی را که تعداد زیادی از کاربران استفاده می‌کنند، متصل و اجرا می‌کنند و نیاز به میزبانی برنامه‌ها به‌صورت محلی را از بین می‌برند.
  • Web servers : وب سرورها، وب سایت‌ها را در مرورگر نشان می‌دهند و فایل‌های وب سایت را جمع آوری و ذخیره می‌کنند.
  • Database Servers: سرورهای پایگاه داده مقادیر زیادی از داده‌های موردنیاز سازمان‌ها را برای عملکرد بهتر ذخیره می‌کنند و این اطلاعات را در دسترس قرار می‌دهند.
  • Virtual Servers: سرورهای مجازی که به‌عنوان ماشین مجازی نیز شناخته می‌شوند، می‌توانند چند سرور را روی یک قطعه سخت افزاری میزبانی کنند. مدیریت VM ها کار آسانی نیست اما با اجازه دادن به ادمین‌ها برای اضافه کردن قدرت محاسباتی بیشتر با سخت افزار کمتر، عملکرد را افزایش می‌دهند.
  •  Proxy Servers: سرورهای پروکسی ارتباط بین مشتری و سرور را ایجاد و حفظ می‌کند.

ابزارهای مدیریت و مانیتورینگ سرور

مدیریت و مانیتورینگ سرور

ابزارهای گوناگونی برای مدیریت و نظارت سرور وجود دارد که ویژگی‌های زیادی را ارائه می‌دهند. از این رو هیچ کمبودی در امکانات این ابزارها وجود ندارد و سازمان‌ها می‌توانند از این ابزار برای بهبود کار مدیریت سرور انجام دهند.

بسته به مورد استفاده و نوع سرور یا برنامه کاربردی سروری که سازمان به دنبال مدیریت آن است، چند ویژگی کلیدی وجود دارد که هنگام جستجوی ابزارهای مدیریت و نظارت سرور باید در نظر گرفته شود.

همچنین بخوانید: مزیت اصلی انتخاب سرور HP چیست؟

ویژگی‌های کلیدی ابزارهای مدیریت سرور

در این قسمت برخی از ویژگی‌های کلیدی ابزارهای مدیریت سرور را برای شما شرح می‌دهیم تا هنگام جستجوی راه‌حل آن‌ها را در نظر بگیرید:

  • Coverage: قدم اول این است که سرورها و برنامه‌هایی که سازمان شما در حاضر استفاده می‌کند را شناسایی کنید. پس در وهله اول مطمئن شوید ابزاری که قصد استفاده از آن را دارید، می‌تواند انواع سرورها و برنامه‌های موجود را پوشش دهد.
  • رابط کاربری: وظایف اصلی مدیریت سرور را می‌توان از طریق ترمینال انجام داد. با این حال، ممکن است ترمینال قادر به مدیریت عملکردهای پیچیده‌تر نباشد. برای از ابزارهای مدیریت سرور دارای یک رابط کاربری بصری با قابلیت تجسم برای انجام کارهای پیشرفته‌تر باشد.
  • پشتیبانی: مدیریت سرور می‌تواند پیچیده باشد، بنابراین داشتن پشتیبانی حرفه‌ای ارائه شده اغلب برای موفقیت بسیار مهم است.

خدمات مدیریت سرور چیست؟

مدیریت سرور

خدمات مدیریت سرور به مدیران کمک می‌کند تا مسئولیت مستقیم مدیریت ویژگی‌های خاص یک سرور معین را تخلیه کنند. بسته به نوع سرور، انواع مختلفی از خدمات قابل ارائه است.
برای سخت افزار، مدیریت سرور می‌تواند شامل یک سرویس کاملاً مدیریت شده باشد، جایی که ارائه دهنده خدمات مسئول مدیریت فیزیکی و نرم افزاری سرور است.
برای سرورهای وب و برنامه، مدیریت سرور در یک ارائه دهنده میزبانی یا در فضای ابری شامل مدیریت و نگهداری نرم افزار سرور اصلی است. اغلب می‌تواند شامل امنیت و همچنین خدمات پشتیبان برای ثبات و انعطاف پذیری کلی باشد.
خدمات مدیریت سرور همچنین می‌تواند به سازمان‌ها در شناسایی بهترین برنامه‌های کاربردی سرور و انجام مقایسه نرم افزار سرور کمک کند.

بهترین سرورهای HP کدامند؟

مدیران شبکه می‌توانند سرورهای اچ پی را در سطح نسبتا بالایی مدیریت کنند. ما به مشتریانمان خرید سرور HP DL360 G10 و خرید سرور HP DL380 G10 را پیشنهاد می‌کنیم. همچنین برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه خرید سرور HP می‌توانید به صفحه استعلام قیمت سرور HP مراجعه کنید و با تکمیل فرم ما در سریع‌ترین زمان ممکن با شما تماس خواهیم گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *