بررسی تخصصی

هر آنچه نیاز است راجع به M.2 NVMe بدانید!

M.2 NVMe چیست

شاید جالب باشد بدانید که SSD های NVMe در سال 2011 به عنوان جدیدترین و سریع‌ترین نسخه برای ذخیره سازی معرفی شدند. این نوع اس ای دی ها سرعت انتقال فوق العاده بالایی دارند و راندمان ذخیره سازی بالاتر را ارائه می‌دهند. NVMe اغلب با M.2 اشتباه گرفته می‌شود در حالی که این دو با هم تفاوت‌هایی دارند. در این مقاله از وبلاگ ماهان شبکه ایرانیان قصد داریم تفاوت بین NVMe و M.2 را برای شما بیان کنیم. پس با ما همراه باشید.

از M.2 چه می‌دانید؟

M.2 آخرین فرم فاکتور برای هارد سرور SSD است. در واقع M.2 اندازه، شکل و سایر ویژگی‌های فیزیکی درایو ذخیره سازی را توصیف می‌کند. دلیل محبوبیت درایوهای M.2 این است که این درایوها اندازه کوچکتری دارند و اتصال بدون کابل را برای چیدمان سازماندهی شده‌تر و کارآمدتر ارائه می‌دهند.

SSD های M.2 به دو صورت SAS و SATA در دسترس هستند تا قابلیت سازگاری با هر نوع مادربردی را داشته باشند. NVMe SSD و SATA SSD شباهت‌های بسیار زیادی با یکدیگر دارند ولی کانکتورهای آن‌ها در محل متفاوتی قرار دارند تا به پورت‌های مختلف موردنیاز متصل شوند. برای NVMe یک سوکت اختصاصی M.2 یا آداپتور PCIe و برای SATA SSD یک پورت SATA قرار دارد.

جدیدترین لپ تاپ‌ها و رایانه‌های شخصی دارای سوکت M.2 هستند که این امر ارتقا و تعمیر قطعات را سریع و آسان می‌کند. بد نیست بدانید که برخی از سرورها ممکن است سوکت M.2 سازگار نداشته باشند. اما نگران نباشید، با این حال آداپتورهای PCIe با سوکت‌های M.2 برای گسترش قابلتی‌های ذخیره سازی بیشتر سرورها در دسترس هستند. این امر M.2 را تبدیل به یک فاکتور فرم همه کاره می‌کند که می‌تواند برای اکثر دستگاه‌های الکترونیکی که نیاز به ذخیره سازی در بازار دارند اعمال شود.

همچنین بخوانید: نحوه پیکربندی M.2 SSD RAID1 به عنوان درایو بوت در سرور DL380 G10

آیا SSD های M.2 سریع‌تر از SATA یا SAS هستند؟

M.2 NVMe چیست

SSD های M.2 می‌توانند دارای رابط SATA یا NVMe برای انتقال داده باشند. با این حال، این رابط است که بر سرعت و عملکرد درایو اثر دارد. به عبارت دیگر، M.2 SATA SSD سریع‌تر از یک درایو SATA 2.5 اینچی نیست، حتی اگر یکی کابلی باشد و دیگری کابلی نباشد. آنها هنوز از همان رابط استفاده می‌کنند و بنابراین به همان سرعت و سرعت انتقال داده می‌رسند.

بنابراین، M.2 به سادگی شکل و اندازه جدیدتری از SSD است که می‌تواند به‌جای بیرون آمدن با مادربرد همسطح قرار گیرد و آن را به گزینه‌ای کارآمد برای فضای روی دستگاه شما تبدیل می‌کند. SSD های SATA M.2 حداکثر سرعت انتقال داده 6 گیگابایت در ثانیه را ارائه می‌دهند در حالی که NVMe M.2 SSD سرعت انتقال داده تا 984 مگابایت در ثانیه را ارائه می‌دهد.

همچنین بخوانید: نحوه بررسی سازگاری سرور HP با هارد NVMe

بین M.2 و NVMe چه تفاوت‌هایی وجود دارد؟

باید بدانید که M.2 به ظاهر فیزیکی، شکل و اندازه درایو اشاره دارد، NVMe رابط SSD یا نحوه انتقال داده‌ها توسط درایو ذخیره سازی را توصیف می‌کند.

با در نظر گرفتن این موضوع، NVMe و M.2 اساساً در آنچه می‌توانند در مورد یک درایو به شما بگویند متفاوت هستند. مانند مقایسه مدل یک تلویزیون (صفحه تخت، دیواری، پایه و غیره) با وضوح صفحه نمایش آن چقدر چشمگیر است.

NVMe و M.2 دو ویژگی SSD منحصر به فرد نیستند، اما اغلب در کنار هم استفاده نمی‌شوند. درایوهای SSD NVMe M.2 بسیار رایج هستند و در دستگاه‌های که سطح بالایی دارند، استفاده می‌شوند.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *