چگونه از Downtime سرور جلوگیری کنیم؟

چگونه از Downtime سرور جلوگیری کنیم؟

Downtime به عنوان زمان از کار افتادن سرور در هر زمانی که سرور شما در دسترس و یا پاسخگو نیست تعریف می‌شود. عوامل مختلفی از جمله خرابی سخت افزار، قطعی برق، مشکلات شبکه و مشکلات نرم افزاری منجر به Downtime می‌شود.
از کار افتادن سرور می‌تواند منجر به از دست دادن مشتریان، کاهش درآمد و صدمه به شهرت و اعتبار شما شود و بر طبق گفته گارتنر، میانگین هزینه‌ای که با Downtime شدن سرور به کسب و کارها وارد می‌شود 5600 دلار در هر دقیقه است و یک ساعت از کار افتادن به معنای 300 هزار دلار خسارت است. اما در اینجا ما روش‌های جلوگیری از Downtime شدن سرور را به شما نشان خواهیم داد تا آسوده خاطر مسیر تجاری خود را طی کنید.جهت خرید سرور HP و دیگر نجهیزات مورد نیاز سرور، می‌توانید با کارشناسان ماهان شبکه ایرانیان در ارتباط باشید.

Downtime سرور چیست؟

Downtime سرور چیست؟

Downtime سرور به بازه زمانی گفته می‌شود که در آن وب‌سایت یا خدمات آنلاین برای کاربران غیرقابل دسترس است. این حالت ممکن است به دلیل مشکلات متنوعی رخ دهد، از جمله بار اضافی بر سرور که می‌تواند ناشی از افزایش ناگهانی ترافیک کاربران باشد. همچنین خرابی سخت‌افزار، مانند از کار افتادن هارد دیسک یا نقص در قطعات حیاتی سرور، می‌تواند باعث ایجاد این مشکل شود. یکی دیگر از دلایل رایج، حملات سایبری به‌ویژه حملات DDoS است که هدف آن‌ها ایجاد اختلال در دسترسی به سرور با ارسال حجم زیادی از درخواست‌ها به طور هم‌زمان است.

تأثیرات Downtime سرور می‌تواند بسیار گسترده و جدی باشد. زمانی که کاربران نتوانند به وب‌سایت دسترسی پیدا کنند، تجربه کاربری آن‌ها به شدت تحت تأثیر قرار می‌گیرد و ممکن است باعث از دست رفتن اعتماد به برند شود. علاوه بر این، از دست رفتن تبدیل‌ها و فرصت‌های تجاری نیز از پیامدهای مستقیم این مشکل است. این موضوع به‌ویژه برای کسب‌وکارهای آنلاین، که به تعاملات لحظه‌ای با کاربران وابسته هستند، می‌تواند خسارات مالی قابل توجهی به همراه داشته باشد.

یکی دیگر از اثرات منفی خرابی سرور، تأثیر آن بر رتبه‌بندی وب‌سایت در موتورهای جستجو است. موتورهای جستجو مانند گوگل، سایت‌هایی که به طور مکرر دچار داون تایم می‌شوند را به عنوان سایت‌های غیرقابل اعتماد ارزیابی می‌کنند و رتبه آن‌ها را کاهش می‌دهند. این موضوع می‌تواند به کاهش ترافیک ارگانیک سایت و در نتیجه افت بازدیدها و درآمدهای احتمالی منجر شود. مدیریت مناسب Downtime از طریق نظارت دقیق، به‌روزرسانی‌های منظم، و استفاده از سرورهای پشتیبان می‌تواند به کاهش این خطرات کمک کند.

چرا وب سایت‌ها خراب می‌شوند؟

علت خرابی وب سایت که ریشه آن در از کار افتادن سرور نهفته است، معمولاً به علل زیر رخ می‌دهد:

  • قطعی برق یا شبکه: سرور‌ها برای اجرا نیاز به برق مستمر دارند. بنابراین، قطعی برق منجر به مشکلاتی برای سرور و وب سایت‌ها خواهد شد. قطعی شبکه که به طور موقت اینترنت شما را قطع می‌کند اثراتی مشابه قطعی برق دارد.
  • فعالیت‌های خرابکارانه: حملات DDoS، نقص داده‌ها و سناریوهای دیگر می‌توانند منجر به خرابی جدی در سیستم شود.
  • خرابی سخت افزارها: خرابی سخت افزار از جملات مشکلات شایع برای downtime شدن سرورها است. بسته به محل نگهداری سرور عواملی ساده‌ای مانند گرمای تابستان می‌تواند منجر به ایجاد دمای بالا برای CPU و از کار افتادن سرور شود.
  • اضافه بار: منابع محدود نمی‌توانند ترافیک زیاد را به خوبی مدیریت کنند و منجر به مشکلاتی در ثبات و عملکرد سرورها می‌شوند.
  • مشکلات نرم افزاری: عوامل مختلفی مانند مشکلات نرم افزاری، فایل‌های خراب و تنظیمات پیکربندی نادرست می‌توانند باعث ایجاد چنین مشکلاتی شوند. برای جلوگیری از چنین مشکلاتی ضروری است تا مطمئن شوید که سرور شما به درستی پیکربندی شده است و یک برنامه پشتیبان در اختیار دارید.
  • انقضای دامنه: زمانی که دامنه یک سایت منقضی شود، ارائه دهنده آن لینک بین آدرس ip و نام دامنه را قطع می‌کند. در زمانی که این اتفاق می‌افتد کاربران نمی‌توانند با استفاده از آن نام دامنه به سایت دسترسی داشته باشند.
  • خطاهای انسانی: خطاهای انسانی از دیگر علل شایع برای از کار افتادن سرورها محسوب می‌شوند. برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی ضروری است که هر فردی که به سخت افزارها، زیرساخت‌ها و برنامه‌های کاربردی دسترسی دارد دقیقاً نحوه استفاده از آنها و عواقب احتمالی ناشی از اشتباه آموزش داده شود.
  • راه دیگر استفاده از ابزارهای نظارت و ثبت گزارش است. این ابزارها به شما کمک می‌کند تا تغییراتی که در سرور ایجاد می‌شود را شناسایی و خطاها را رفع کنید.
  • نسخه پشتیبان: محافظت از داده‌ها در برابر اتفاقات ناگهانی ضروری است. اگر نسخه پشتیبان به درستی تهیه نشده باشد ممکن است منجر به از دست دادن داده‌ها شود. برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی نیاز است تا به طور مرتب از سرور خود نسخه پشتیبان تهیه کنید و آنها را به طور منظم آزمایش کنید.

 

بیشتر بخوانید : بهترین نرم افزارهای بکاپ گیری سرور 

 

چرا جلوگیری از downtime سرور اهمیت دارد؟

از کار افتادن سرور صرفاً یک اشکال سخت افزاری نیست، بلکه می‌تواند اعتبار و ثبات مالی یک کسب و کار را به خطر بیندازد. وقتی که بازدیدکنندگان وب سایت با خطای 503 مواجه می‌شوند، ممکن با چند سناریو مواجه شوند که برای کسب و کارها پیامدهای منفی به همراه داشته باشد. از جمله این موارد عبارتند از:

  • کاهش درآمد: هر چه سرور شما بیشتر از کار بیفتد به فروش شما آسیب بیشتری وارد می‌شود و درآمد شما کاهش خواهد یافت.
  • صدمه به شهرت: وب سایت‌هایی که به طور مکرر با خرابی سرور مواجه می‌شوند، اعتبارشان نزد مشتریان را از دست خواهند داد. اگر می‌خواهید حضوری حرفه‌ای در بازار داشته باشید ثبات و تعهد حرف اول را برای اعتمادسازی می‌زند.
  • کسب رتبه‌های پایین تر در جستجوها: برای گوگل زمان آپلود و بارگذاری وب سایت نقش تعیین کننده‌ای برای کسب رتبه در مرورگر دارد. از کار افتادن‌های مکرر سرور منجر به کسب موقعیت پایین‌تر و از دست دادن بازدیدکنندگان خواهد شد.
  • خطرات امنیتی: افراد خرابکار می‌توانند از خرابی سرور شما سوء استفاده کنند و وب سایت شما در برابر حملات آسیب پذیرتر خواهد شد.

راه‌های جلوگیری از Downtime شدن سرور

راه‌های جلوگیری از Downtime شدن سرور

دستیابی به آپتایم 100% دشوار است. اما رسیدن به چنین وضعیتی غیر ممکن نیست. در اینجا ما به شما استراتژی‌هایی را به منظور دستیابی به حداکثر آپتایم ارائه می‌دهیم.

1- انتخاب یک ارائه دهنده ‌هاست معتبر

انتخاب یک ارائه دهنده ‌هاست معتبر علاوه بر میزان در دسترس بودن سایت و عملکرد کلی سرور نیز تأثیر بسیاری دارد. با این حال، اگر به دنبال معیاری برای انتخاب ارائه دهنده ‌هاست هستید می‌توانید موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • تضمین آپتایم: یک ارائه دهنده ‌هاست معتبر سعی دارد تا همیشه وب سایت شما در دسترس بازدیدکنندگان قرار داشته باشد. آنها به طور مستمر بر تعمیر و نگهداری و فناوری‌های پیشرفته سرور خود نظارت دارند و زمان خرابی را به حداقل می‌رسانند.
  • سرعت سایت: سایتی که از سرعت خوبی برخوردار نباشد بسیاری از کاربران را از سایت فراری می‌دهد. بنابراین، ارائه دهنده ‌هاستی را انتخاب کنید که سرورهای پرسرعت و دیتا سنترهای جهانی را ارائه دهد.
  • امنیت: حملات سایبری می‌تواند منجر به خرابی سرور و از دست رفتن اطلاعات شوند. یک ارائه دهنده معتبر اقدامات امنیتی را اجرا و وب سایت شما را در برابر تهدیدات امنیتی محافظت می‌کند.
  • پشتیبانی: در صورت بروز هر گونه خرابی، ارائه دهندگان هاست باید از طرق مختلف خدمات پشتیبانی را ارائه دهند.
  • مقیاس پذیری: همانطور که کسب و کار شما رشد می‌کند، ارائه دهنده ‌هاست باید گزینه‌های مقیاس پذیر را نیز به شما ارائه دهد تا در زمان اوج ترافیک بتواند سایتی بدون خرابی یا مشکلات عملکردی را ارائه دهد.

2- پشتیبان گیری منظم

خرابی وب سایت ممکن است منجر به از دست دادن اطلاعات برای شرکت و مشتریان شما شود. اگر مشتریان در زمان خرابی سرور اقدام به خرید و یا ویرایش پروفایل خود کنند، ممکن است این اطلاعات ذخیره نشده و منجر به تجربه کاربری ضعیف برای آنها شود. پشتیبان گیری منظم بنا به دلایل زیر دارای اهمیت است:

  • حفاظت از داده‌ها: پشتیبان گیری منظم داده‌های شما را ایمن نگه می‌دارد. بنابراین، در هنگام خرابی یا حملات سایبری می‌توانید سایت خود را به حالت قبل برگردانید.
  • قوانین: ممکن است تعهدات قانونی برای حفاظت از داده‌های مشتری وجود داشته باشد. پشتیبان گیری منظم به شما کمک می‌کند تا با این الزامات قانونی همگام بمانید.

با استفاده از ابزارهای پشتیبان گیری Windows Server، می‌توانید بک آپ‌های مبتنی بر سرویس Snapshot Service یا Volume Shadow Copy Service را در Microsoft Exchange Server ایجاد کنید.

3- استفاده از ابزارهای مانیتورینگ

یکی از راه‌های عالی برای جلوگیری از خرابی سرور، نظارت بر سایت‌ها و برنامه‌ها است. ابزارهای مانیتورینگ به درک بهتر مدیران از نحوه عملکرد سرور، شناسایی و رفع مشکلات آنها کمک و تأثیر خرابی‌های آنها را کاهش می‌دهند. برخی از محبوب‌ترین ابزارهای مانیتورینگ سرور عبارتند از:

  • UptimeRobot: این ابزار هر 5 دقیقه یک بار وب سایت شما را بررسی می‌کند و در صورت Downtime شدن سرور اعلان‌هایی را برای شما ارسال می‌کند.
  • Pingdom: این ابزار که به نام تست سرعت نیز شناخته می‌شود، نظارت بر عملکرد را با ارسال اعلان‌هایی ارائه می‌دهد.

4- بهینه سازی عملکرد وب سایت

به مرور زمان که اطلاعات وب سایت شما بیشتر شد، سرور باید برای پردازش درخواست‌ها، تولید صفحات و ارائه محتوا بیشتر کار کند. در چنین شرایطی، افزایش اطلاعات می‌تواند منجر به کاهش سرعت سایت و در برخی موارد از کار افتادن سرور شود. در چنین شرایطی به منظور ارائه کاهش تأخیر در ارائه اطلاعات به کاربران می‌توانید از شبکه جهانی تحویل محتوا (CDN) یا درایوهای حالت جامد استفاده کنید.

5- امنیت

حملات مختلفی از جمله حملات DDoS، حملات فیشینگ، آلودگی به بدافزارها حیات و سلامت یک سرور را تهدید می‌کنند. برای جلوگیری از چنین حملاتی می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • فایروال: فایروال‌ها ابزارهایی هستند که ترافیک ورودی را فیلتر می‌کنند تا درخواست‌های مخرب را مسدود و فقط به کاربران مجاز اجازه عبور بدهند.
  • گواهی SSL: از ارائه دهنده ‌هاستی استفاده کنید که گواهی SSL رایگان را ارائه دهد تا از انتقال ایمن داده‌ها بین سرور شما و مرورگرها به کاربران اطمینان حاصل کند.
  • حفاظت از DDoS: با حذف ربات‌ها و سایر عوامل مزاحم، کاربران می‌توانند یک تجربه بدون وقفه را در سایت شما تجربه کنند. می‌خواهید بدانید حمله دیداس چیست؟ این مقاله برای شما مناسب است.
  • احراز هویت دو مرحله‌ای: به منظور جلوگیری از حملات brute-force و دسترسی غیر مجاز، می‌توانید برای ورود کاربران از احراز هویت دو مرحله‌ای استفاده کنید.
  • آپدیت سرور: به روز رسانی‌های Exchange Server و ویندوز سرور را به محض رسیدن نصب کنید. مایکروسافت مرتباً به روز رسانی‌های امنیتی را به منظور جلوگیری از حملات هکرها به Exchange Server را ارائه می‌دهد.

6- مدیریت افزایش ترافیک

مدیریت ترافیک، به ویژه در دوره‌های زمانی که افزایش فعالیت کاربران وجود دارد دارای اهمیت است. برای مدیریت بهتر ترافیک می‌توانید استراتژی‌های زیر را استفاده کنید:

  • ردیابی میزان بازدیدکنندگان: از ابزارهای تحلیل روند وب سایت مانند گوگل آنالایتیکس می‌توانید برای تجزیه و تحلیل ترافیک وب سایت در بازه‌های زمانی مختلف استفاده کنید تا با استفاده از آنها بتوانید روندهای پیش رو را پیش بینی کنید.
  • بهینه سازی پایگاه داده: فایل‌های غیرضروری را از پایگاه داده خود حذف کرده و از ایندکس کردن برای سرعت بخشیدن به پرس و جوها استفاده کنید. این امر میزان ذخیره سازی و بازیابی را بهینه سازی کرده و در نتیجه سرعت بارگذاری را کاهش می‌دهد.
  • نظارت بر منابع: اطمینان حاصل کنید که سرویس ‌هاست شما دارای منابع کافی به منظور مدیریت بهینه ترافیک شما باشد.
  • فعال کردن حافظه نهان: حافظه پنهان محتوای ثابت مانند تصاویر را در دستگاه‌های کاربران ذخیره می‌کند و نیاز به درخواست مجدد به سرور را از بین می‌برد.

7- تعمیر و نگهداری منظم

برای داشتن یک سرور با آپتایم مناسب هرگز منتظر خرابی نباشید تا بعد آن را تعمیر کنید. بررسی و به روز رسانی‌های منظم می‌تواند به جلوگیری از خرابی سایت شما کمک کند.
سعی کنید یک برنامه منظم برای تعمیر و نگهداری از سرور ایجاد کنید. شما می‌توانید اقدامات زیر را در این زمینه انجام دهید:• سعی کنید عملکرد و سلامت وب سایت خود را ارزیابی کرده و زمان بارگذاری یا آسیب پذیری‌های امنیتی را شناسایی کنید.
• افزونه‌ها، قالب، برنامه‌های دیگر را که در وب سایت شما اجرا می‌شوند را بررسی کنید.
• سعی کنید با ابزارهای شخص ثالث و یا مستقیماً از طریق سایت سرعت وب سایت خود را اندازه گیری کنید.
• لینک‌های شکسته، تصاویر حذف شده، خطاهای تم یا هر مشکل دیگر را در سایت خود بررسی کنید.
• اگر در هنگام تعمیر و نگهداری موقتاً سرور قطع شد، یک صفحه لندینگ ایجاد کنید تا بازدیدکنندگان را از وضعیت خود مطلع کرده و مدت زمان مورد انتظار را نیز در آن مشخص کنید.

8- متعادل کردن بار ترافیکی

متعادل کردن بار ترافیکی به منظور حفظ در دسترس بودن سایت و سرور دارای اهمیت است. توزیع ترافیک وب سایت در چندین سرور و منابع، از اضافه بار و فشار بر روی یک سرور جلوگیری می‌کند. استفاده از CDN یک راه عالی برای متعادل کردن ترافیک سرور است.

9- تعویض سرورهای قدیمی

سرورهای قدیمی‌ بیشتر از سرورهای جدید مستعد خرابی هستند، بنابراین، با پیشرفته شدن فناوری نیاز به تعویض و استفاده از سرورهای جدید احساس می‌شود. این سرورها انرژی بیشتری مصرف می‌کنند و می‌توانند عملکرد ضعیف‌تری را داشته باشند. بنابراین، در چنین مواقعی تعویض سرور می‌تواند راه حلی بهینه باشد.

10- مدیریت پچ‌ها

پچ‌های دستی منجر به خطاهای انسانی و از دست دادن هشدارهای مهم می‌شود. در عوض، سازمان‌ها باید از patch automation استفاده کنند. حتی با patch automation به روز رسانی هسته لینوکس هم نیاز به راه‌اندازی مجدد دارد. با استفاده از KernelCare و KernelCare+ برای کتابخانه‌های اشتراکی، مدیران می‌توانند بدون نیاز به راه اندازی مجدد سرور آنها را پچ کنند.

11- ایجاد Database Availability Group

Database Availability Group یا به اختصاد DAG گروهی از سرورهای میل باکس Exchange است که مجموعه‌ای از پایگاه داده‌ها را میزبانی می‌کند و در هنگام Downtime بازیابی خودکار را ارائه می‌دهد. DAG به حداقل دو سرور Exchange و یک سرور witness نیاز دارد. این نسخه کپی‌های پایگاه داده را در تمام سرورهای Exchange تکرار می‌کند. بنابراین، دسترسی بالا را حتی زمانی که یکی از سرورهای خراب می‌شود یا پایگاه داده آسیب می‌بیند را فراهم می‌کند.

جمع بندی

Downtime سرور پدیده‌ای پرهزینه است که می‌تواند آسیب‌های جدی به اعتبار و عملکرد کسب‌وکارها وارد کند. وقتی وب‌سایت یا سرویس آنلاین غیرقابل دسترس شود، علاوه بر کاهش اعتماد کاربران، فرصت‌های تجاری نیز از دست می‌رود. این موضوع به‌ویژه برای کسب‌وکارهای آنلاین که به تعامل دائمی با کاربران وابسته هستند، خسارات قابل توجهی به همراه دارد. از آنجا که بسیاری از خرابی‌های سرور به صورت غیرمنتظره رخ می‌دهند، می‌توان با پیش‌بینی و انجام اقدامات پیشگیرانه از وقوع آن‌ها جلوگیری کرد.

بیشتر مشکلاتی که منجر به داون تایم می‌شوند، با استفاده از راه‌حل‌های ساده و کم‌هزینه قابل مدیریت هستند. پشتیبان‌گیری منظم یکی از این راه‌هاست که تضمین می‌کند اطلاعات حیاتی کسب‌وکار در صورت بروز خرابی، از بین نرود. به‌روزرسانی مداوم ویندوز سرور و سایر نرم‌افزارهای مربوطه نیز به کاهش آسیب‌پذیری‌ها کمک می‌کند و امنیت سیستم را بهبود می‌بخشد. همچنین استفاده از CDN (شبکه توزیع محتوا) می‌تواند بار ترافیکی سرور اصلی را کاهش داده و در دسترس بودن سایت را حتی در زمان افزایش ناگهانی بازدیدها تضمین کند.

علاوه بر این، استفاده از ابزارهای مانیتورینگ یکی از بهترین روش‌ها برای شناسایی و پیشگیری از خرابی‌های احتمالی سرور است. این ابزارها با ارائه هشدارهای لحظه‌ای در صورت بروز مشکلات، به تیم فنی کمک می‌کنند تا به سرعت وارد عمل شده و از طولانی شدن دان تایم جلوگیری کنند. ترکیب این روش‌ها با برنامه‌ریزی دقیق و نظارت منظم می‌تواند تا حد زیادی خطر دان تایم را کاهش دهد و تجربه بهتری را برای کاربران و مشتریان فراهم کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من