بررسی تخصصی

چه تفاوتی میان حافظه‌های اس اس دی RI،WI و MU وجود دارد؟

انواع مختلف حافظه SSD

همانطور که در مقالات پیشین ماهان شبکه ایرانیان اشاره کردیم؛ روند پیشرفت در ذخیره سازی به‌صورتی است که تا چند سال آینده دیگر کسی از درایوهای HDD استفاده نخواهد کرد؛ مگر در موارد جزئی. حافظه SSD امروزه بسیار مورد توجه متخصصان برای استفاده در زیر ساخت اطلاعاتی، قرار گرفته است که دلیلی ندارد جز ویژگی‌های خارق العاده این نوع حافظه. SSD یک حافظه ذخیره سازی است که از حافظه NAND برای ذخیره داده‌های پایدار استفاده می‌کند. یک ویژگی خوبی که این نوع حافظه دارد؛ قابلیت استفاده در طیف وسیعی از دستگاه‌هاست. از رایانه شخصی و لپ تاپ گرفته تا سرور و ورک استیشن.

با این حال، بسیاری برای خرید SSD نمی‌دانند کدام نوع را انتخاب کنند زیرا اس اس دی های اچ پی بر اساس بار کاری که می‌توانند متحمل شوند به سه دسته WI، RI و MU تقسیم می‌شوند؛ اما چه تفاوتی بین این SSD های سرور وجود دارد؟ کدام نوع SSD سرور بهتر است خریداری شود؟ هر کدام از این حافظه‌ها چه مزایا و معایبی دارد؟ آیا SSDهای RI بهترین و تنها گزینه برای برنامه‌های خواندن هستند؟ اگر در حال انجام برنامه‌های خواندن و نوشتن هستید، آیا به درایو MU نیاز دارید؟در این مقاله از وبلاگ ماهان شبکه ایرانیان می‌خواهیم به این سوالات بسیار مهمی که برای مشتریان هنگام خرید اس اس دی سرور پیش می‌آید؛ پاسخ دهیم. در ادامه همراه ما باشید.

DWPD چیست؟

اصطلاحی به نام DWPD وجود دارد که مخفف Drive Writes Per Day می‌باشد که بارهای کاری و تعداد نوشته‌های درایو در روز را نشان می‌دهد. در واقع DWPD یک رتبه استقامتی محسوب می‌شود که به مصرف کننده می‌گوید چندبار می‌تواند کل ظرفیت SSD را بازنویسی کند. این مقدار برای حافظه‌های اینترپرایزی و معمولی متفاوت است. به‌عنوان مثال ممکن است یک SSD اینترپرایزی با ظرفیت بالا دوام تنها یک DWPD کامل را ارائه دهد. یعنی درایو در روز تنها یک‌بار می‌تواند برای طول عمر تضمین شده درایو، داده‌ها را با ظرفیت کامل بنویسد و بازنویسی کند. همچنین ممکن است حافظه‌ای دیگر از 25DWPD با ظرفیت کمتر برای استفاده با بارهای کاری فشرده پشتیبانی کند.

حال زمان آن رسیده است تا حافظه‌های Read Intensive, Write Intensive و Mixed Use را بررسی کنیم. به‌طور کلی SSD های RI معمولا پایین‌ترین قیمت با استقامت معمولی را دارند؛ در صورتی که SSD های WI بالاترین عملکرد را از خود نشان می‌دهند. اگر نیاز به حافظه‌ای دارید که در آن تعادل در عملکرد خواندن و نوشتن وجود داشته باشد، خرید SSD سرور از نوع MU می‌تواند برای شما مناسب باشد.

انواع مختلف SSD

حافظه RI چیست؟

RI مخفف Read Intensive است و به حافظه‌هایی اشاره دارد که که برای خواندن اطلاعات در نظر گرفته شده‌اند و برای استفاده با برنامه‌هایی که داده‌ها را به ندرت می‌نویسند؛ طراحی شده‌اند. یک RI SSD از حافظه فلش NAND با سطح استقامت پایین‌تری نسبت به سایر SSDها استفاده می‌کند. SSD های Read Intensive عملکرد فوق العاده‌ای را برای بارهای کاری بالا از جمله بوت/تغییر، وب سرورها، پردازش تراکنش آنلاین و خواندن کش ارائه می دهند.

RI SSD معمولاً از کم‌هزینه‌ترین نوع حافظه‌های فلش NAND مانند فلش سلول چند سطحی (MLC) و سلول سه‌سطحی (TLC) استفاده می‌کنند.

Read Intensive SSD در چه زمینه‌هایی کاربرد دارد؟

  • وب سایت‌های فروشگاهی: یکی از مهمترین دغدغه افرادی که قصد خرید آنلاین دارند این است که باید تصاویر و متن‌های مربوط به محصولات را با سرعت بسیار بالایی مشاهده کنند.
  • تصویربرداری پزشکی: متخصصان مراقبت های بهداشتی باید بتوانند به سرعت ام آر آی، اشعه ایکس و سایر تصاویر پزشکی را که روی SSD ذخیره می‌شوند، مشاهده کنند.
  • تماشا ویدیو: بینندگان باید بتوانند با سرعت مطلوبی ویدیوهایی که روی SSD ذخیره شده‌اند را مشاهده کنند.
  • پایگاه‌های اطلاعاتی: کاربران باید بتوانند به سرعت با مجموعه داده‌های موجود چندین بار کار کنند، اما اغلب آن را تغییر ندهند.

>>>> همچنین بخوانید: تفاوت بین SSD و HDD

حافظه WI چیست؟

HPE Write Intensive Solid State Drives برای محیط‌های سازمانی با حجم کاری بالا در خواندن و نوشتن مناسب هستند. پردازش تراکنش آنلاین، زیر ساخت دسکتاپ مجازی، هوش تجاری و تجزیه و تحلیل داده‌های بزرگ فعالیت‌هایی هستند که حجم کاری فشرده‌ای دارند. SSD های HPE Write Intensive 12G SAS و 6G SATA عملکرد و استقامت بالایی را در نوشتن ارائه می‌کند.

استفاده از Write Intensive SSD برای چه برنامه‌هایی مناسب است؟

  • پردازش تراکنش آنلاین (OLTP): سیستم‌های OLTP برای مدیریت تعداد زیادی از نوشته‌های کوچک و تصادفی طراحی شده‌اند. به عنوان مثال، یک فروشگاه آنلاین ممکن است هر بار که مشتری خریدی انجام می‌دهد نیاز به به روز رسانی پایگاه داده موجودی خود داشته باشد.
  • زیرساخت دسکتاپ مجازی (VDI): سیستم های VDI دسکتاپ مجازی را برای کاربران ایجاد می‌کنند. این دسکتاپ‌های مجازی باید دائماً با داده‌ها و برنامه‌های جدید به روز شوند.
  • هوش تجاری (BI): سیستم‌های BI حجم زیادی از داده‌ها را تجزیه و تحلیل می‌کنند. این داده‌ها باید دائماً در فضای ذخیره سازی نوشته شده و خوانده شوند.
  • تجزیه و تحلیل داده‌های بزرگ: سیستم‌های تجزیه و تحلیل داده‌های بزرگ حجم عظیمی از داده‌ها را تجزیه و تحلیل می‌کنند. این داده‌ها باید دائماً در فضای ذخیره سازی نوشته شده و خوانده شوند.

حافظه MU چیست؟

HPE Mixed Use Solid State Drives با بیش از 3.35 میلیون ساعت تست و صلاحیت پشتیبانی می‌شوند و برای برنامه‌های I/O بالا با حجم کاری که نیاز به عملکرد متعادل بین خواندن و نوشتن دارند، مناسب‌تر هستند. استفاده از این SSD ها با سرور HPE ProLiant سبب می‌شود تا به آسانی با هر نوع چالشی مواجه شوید. اگر کسب‌وکاری هستید که می‌خواهید سرور خود را برای بیش از 5 سال نگه دارید، درایوهای MU ممکن است گزینه بهتر شما حتی در حجم‌های کاری فشرده خواندن باشند.

>>>> همچنین بخوانید: سرورهای HPE با Mixed Use SSD

کاربرد Mixed Use SSD

برنامه های معمولی برای SSD با استفاده ترکیبی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • محاسبات با هدف عمومی: این شامل کارهایی مانند مرور وب، بررسی ایمیل، و استفاده از نرم افزار بهره‌وری اداری است.
  • بازی: بازی‌ها اغلب به عملیات خواندن و نوشتن زیادی نیاز دارند، از بارگذاری textures و مدل‌ها گرفته تا ذخیره پیشرفت بازی.
  • ویرایش ویدیو: نرم افزار ویرایش ویدیو اغلب به عملیات خواندن و نوشتن تصادفی زیادی نیاز دارد. زیرا نیاز به دسترسی و اصلاح سریع فایل‌های بزرگ دارد.
  • مجازی سازی: پلتفرم‌های مجازی سازی اغلب عملیات خواندن و نوشتن زیادی دارند، زیرا نیاز به دسترسی سریع و اصلاح فایل های ماشین مجازی دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *