بررسی تخصصی

پورت SFP چیست؟

پورت SFP چیست

SFP مخفف Small Form-factor Pluggable هستند که از آن‌ها به‌عنوان رابط‌های Hot-swappable یاد می‌شود. از رابط SFP عمدتا در سوئیچ‌های شبکه و ذخیره سازی استفاده می‌شود. ماژول‌های SFP که با مشخصات اولیه ساخته شده‌اند؛ از نرخ داده تا 1 گیگابایت پشتیبانی می‌کنند. می‌توان گفت تمامی سوئیچ‌های کلاس سازمانی از دو یا چند پورت SFP بهره‌مند هستند که آن‌ها را قادر می‌سازد تا بخشی از توپولوژی شبکه مبتنی بر حلقه یا Star باشند که در بین ساختمان‌ها، طبقات یا مناطق مختلف پخش شده و از طریق کابل فیبر نوری به‌هم متصل می‌شوند. در این مقاله به بررسی کامل ماژول SFP می‌پردازیم. در ادامه همراه ما باشید.

پورت SFP چیست و در کجا قرار دارد؟

پورت SFP یک شکاف یا اسلاتی بر روی دستگاه شبکه یا رایانه است که به‌عنوان ماژول SFP نیز شناخته می‌شود که با اتصال کابل به دستگاه دیگر، امکان انتقال داده‌ها را فراهم می‌کند. اگر تاکنون یک پورت SFP را از نزدیک ندیده‌اید؛ تصویر زیر را مشاهده کنید. همچنین می‌توانید یک پورت SFP را در یک دستگاه شبکه مانند سوئیچ، سرور، روتر یا کارت رابط شبکه یا رایانه پیدا کنید. بیشتر سوئیچ‌های مورد استفاده در برنامه‌های کاربردی شبکه‌های کامپیوتری بزرگ حداقل دو پورت SFP دارند. این سوئیچ‌ها گاهی اوقات به عنوان سوئیچ‌های SFP شناخته می‌شوند.

یک ماژول SFP به سادگی یک فرستنده و گیرنده ماژولار کوچک است که به یک پورت SFP در سوئیچ شبکه یا سرور متصل می‌شود. ماژول SFP به دلیل اندازه کوچکش در اکثر برنامه‌ها جایگزین ماژول GBIC شده است و به آن اجازه می‌دهد در فضاهای شبکه تنگ برای برقراری ارتباط سریع بین سوئیچ‌ها و اجزای مهم شبکه استفاده شود. سرعت بالا و فشردگی فیزیکی از مزایای SFP است.

کاربرد پورت SFP چیست؟

پورت SFP چیست

پورت‌های SFP و ماژول‌های SFP مربوط به آن‌ها برای تسهیل ارتباطات داده‌ای یکپارچه و پرسرعت یا اتصالات مخابراتی در فواصل طولانی در برنامه‌های مختلف استفاده می‌شوند. آنها اغلب برای اتصال یک سوئیچ شبکه یک گیگابیتی به دیگری به کار برده می‌شوند، که به نوبه خود، اندازه را افزایش می‌دهد و عملکرد یک شبکه را بهبود می‌بخشد. این مورد برای تنظیمات نظامی، صنعتی و تجاری که در آن دستگاه‌های متعدد در یک منطقه گسترده نیاز به اتصال سیمی، پرسرعت و قابل اعتماد دارند، مفید است.

وظایف ماژول‌های SFP چیست؟

  • ماژول‌های SFP ارتباط پرسرعت بین سوئیچ‌ها و اجزای شبکه مانند روترها و سایر دستگاه‌ها را تسهیل می‌کنند.
  • عمدتا از کابل‌های مسی یا فیبرنوری پشتیبانی می‌کنند.
  • سازگار با کابل فیبر نوری duplex Multimode یا Singlemode و همچنین کابل‌های سیمپلکس.
  • پشتیبانی از طول موج تا 1310 نانومتر برای چند حالته و 1550 نانومتر برای تک حالت.
  • نسخه‌های جدیدتر SFP مانند SFP+ توسعه یافته‌اند که سرعت بسیار بالایی تا 10 گیگابیت بر ثانیه ارائه می‌دهند.
  • SFP ها با بسیاری از استانداردهای ارتباطی مانند اترنت، SONET و کانال فیبر و غیره سازگار هستند.
  • SFP ها انعطاف پذیری دارند تا امکان اصلاح طراحی در شبکه یا تغییرات مرحله‌ای در شبکه را فراهم کنند.
  • ماژول‌های SFP transceiver ارتقا یا نگهداری شبکه فیبر نوری یا اترنت را آسان‌تر می‌کنند، زیرا کاربران می‌توانند در طول فرآیند به جای تعویض کل برد با ماژول‌های زیادی روی آن، یک ماژول SFP را جایگزین کنند.
  • SFP ها دارای مجموعه‌ای از گزینه‌هایی مانند UTP Copper، Single mode و Multi-Mode و غیره هستند که قابلیت ارتباط از راه دور و نزدیک را فراهم می‌کنند.

مقایسه پورت SFP در مقابل پورت RJ45

مقایسه پورت SFP در مقابل پورت RJ45

ماژول های SFP و SFP+ نسبتا ارزان هستند، اتصالات 1 گیگابیت و 10 گیگابایت گران‌‎تر از اتصالات RJ45 هستند. RJ45 از کابل‌های مسی استفاده می‌کند که معمولاً از فیبر ارزان‌تر هستند. همچنین، پورت‌های RJ45 معمولاً در سوئیچ‌ها تعبیه شده‌اند تا مشتریان نیازی به خرید قطعات اضافی نداشته باشند.

اینکه در چه شرایطی باید از SFP یا RJ45 در سوئیچ استفاده شود؛ کاملا به فاصله بین نقاط انتهایی اتصال بستگی دارد. اگر نقاط پایانی برای استفاده از مس به اندازه کافی نزدیک باشند، استفاده از RJ45 هزینه کمتری دارد. اگر فاصله به اندازه کافی زیاد باشد که نیاز به فیبر داشته باشد، باید از پورت های SFP استفاده کنید. فیبر همچنین انتخاب بهتری است که در آن کابل‌ها باید در کنار هم قرار گیرند تا فاصله‌ای داشته باشند که باعث می‌شود بحث متقابل بین کابل‌های مسی مشکل ساز شود. پورت‌های ترکیبی SFP روی یک سوئیچ از هر دو پورت SFP و RJ45 با استفاده از یک رابط پشتیبانی می‌کنند.

با این حال، کاربران نمی‌توانند از هر دو پورت به طور همزمان استفاده کنند، زیرا تنها یک نوع در یک زمان کار می‌کند. این پورت‌های ترکیبی به تیم‌های فناوری اطلاعات امکان می‌دهند تا نوع اتصالی را انتخاب کنند که به بهترین شکل با نیازهای برنامه، شبکه، هزینه یا فاصله مطابقت دارد.

امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شود. در صورتی که برای خرید سرور HP و تجهیزات شبکه نیاز به دریافت مشاوره دارید لطفا با شماره 02191008413 تماس بگیرید تا کارشناسان فنی ماهان شبکه ایرانیان شما را راهنمایی کنند.

1 دیدگاه در “پورت SFP چیست؟

  1. Ali گفت:

    مقاله مفیدی بود و اطلاعات کاملی در مورد پورت sfp ارائه دادید ولی اگر امکانش هست بیشتر در مورد ماژول ها و انواعش مطلب قرار بدید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *