بررسی تخصصی

مزایای حافظه‌های رم DDR4 با DDR3 و سایر رم‌های نسل قبل

قیمت رم DDR4

در ابتدا باید این نکته را ذکر کنیم که در حال حاضر نسل جدید رم های DDR5 نیز وارد بازار شده است، که به زودی در مقالات بعدی در مورد آنها صبحت خواهیم کرد. برای شروع به سراغ تعریف رم DDR4 می‌رویم. پس اول از همه، به توضیح رم DDR4 می‌پردازیم.

DDR4 چیست؟

DDR4 که مخفف عبارت Double Data Rate Fourth Generation ، است آخرین سری مدل رم‌های تولید شده‌ی کمپانی های بزرگ می‌باشد و به گونه‌ای طراحی شده است که یک استاندارد حافظه بهتر، سریعتر و قابل اعتمادتر از ماژول‌های نسل قبلی را ارائه می‌دهد. رم سرور DDR4 برای جایگزینی حافظه DDR3 طراحی شده است. البته مدنظر داشته باشید که با پیشرفته‌تر شدن علم و بروز رسانی‌های داده‌های جهانی سری‌ها جدیدتر هر روز پیشرفت می‌کنند.

رم DDR4

یک ویژگی خوب این رم‌ها نرخ داده مضاعف است، که می‌تواند داده‌ها را در لبه بالارونده و پایین‌آمده سیگنال ساعت بخواند که یکی از بهترین گزینه‌ها برای پردازنده‌ها می‌باشد و در سرعت سی پی یو سرور تاثیر مثبتی خواهد داشت. این فناوری که در سری‌های رم‌های DDR4 پیاده سازی شده است، رم پمپاژ مضاعف (double-pumped) و انتقال دوگانه نیز نامیده می‌شود.

قیمت رم سرور 

حافظه DDR3 : رم نسل قبل

حافظه DDR3 در سال 2007 عرضه شد و دارای سرعت کلاک 400 مگاهرتز تا 1066 مگاهرتز یوده و حجم آن می تواند از 1 تا 24 گیگابایت باشد. DDR3 طوری طراحی شده است که تقریباً 30 درصد انرژی کمتری نسبت به نسل‌های قبلی خود مصرف می‌کند.

از نظر فیزیکی، استیک‌های رم DDR3 که برای رایانه‌های رومیزی طراحی شده‌اند دارای 240 پین بوده، در حالی که برای لپ‌تاپ‌ها دارای 204 پین هستند. این نوع تراشه حافظه دو نرخی فقط روی مادربردی قابل نصب است که بتواند از آن پشتیبانی کند. با اسلات حافظه DDR2 سازگار نیست. مدنظر باشد که این رم‌ها نسل‌های مختلف هیچ کدام با همدیگر قابل ترکیب نیستند و برای هر دستگاه سرور یا پی سی شما باید رم‌های هم نسل را کنار یکدیگر قرار دهید تا کارایی قابل قبولی داشته باشند.

حافظه رم DDR4 : نسل جدید رم‌ها

همانطور که قبلا ذکر شد، حافظه رم DDR4 که برای جایگزینی رم‌های DDR3 طراحی شده، سرعت و کارایی دستگاه‌های محاسباتی را افزایش داده است. رم تولید شده با اسن تکنولوژی در سال 2014 به بازار عرضه شد و یک رم نسبتا پر سرعت‌تر از رم‌های نسل‌های قبلی خود است.

تفاوت های کلیدی DDR4 در مقایسه با حافظه DDR3

اگر بخواهیم کاملا صادق باشیم، یک ماژول رم DDR4 شبیه به یک DIMM حافظه DDR3 (ماژول حافظه درون خطی دوگانه) به نظر می رسد. با این حال، رم DDR4 برای رایانه‌های رومیزی دارای 288 پین بوده در حالی که در رم‌های DDR3، این مقدار 240 پین است. در ضمن ماژول لپ تاپ آن در مقایسه با DDR3 206 دارای 260 پین است.

مزیت رم DDR4

بریدگی کلید DDR4 در مقایسه با نسخه DDR3 متفاوت است. همچنین دارای یک کانکتور لبه V کمی خمیده بوده که این طراحی به منظور کاهش نیروی درج در مقایسه با نسل‌های قدیمی‌تر مانند حافظه DDR3 است.

البته نسل رم چهارم بسیار کلیدی‌تر هست و دارای مدل‌های مختلفی نیز می‌باشد که با گدشت زمان سری‌های مختلفی از آن توسط کمپانی‌های مختلف ارائه می‌شود.

مزایای رم DDR4 نسبت به حافظه DDR3

مزیت اصلی رم DDR4 در مقایسه با DDR3 این است که چگالی ماژول بالاتر و ولتاژ کمتری دارد. کاربران همچنین می‌توانند از سرعت انتقال داده بالاتری لذت ببرند. اما سوال اینجاست که مزایای دیگر این رم جدید چیست؟ مزیت اصلی رم DDR4 کدامند؟

  • رم DDR4 مصرف انرژی کمتری را ارائه می دهد.
  • ماژول های DDR4 فقط می توانند با ولتاژ 1.2 ولت کار کنند. این به طور قابل توجهی کمتر از 1.5 ولت یا 1.35 ولت ماژول‌های حافظه DDR3 است. این بدان معناست که کاربران می توانند در هزینه‌های برق صرفه جویی کنند و در عین حال از عملیات با سرعت بالاتر لذت ببرند. استفاده از رم‌های DDR4 مزایای فراوانی را برای شرکت‌ها به همراه دارد.
  • DDR4 تراکم ماژول بالاتری دارد.
  • تراکم DIMM از 2 گیگابایت شروع می‌شود و تا 128 گیگابایت می‌رسد که نسبت به قابلیت‌های 512 مگابایت تا 32 گیگابایتی DDR3 پیشرفت چشمگیری است.
  • رم DDR4 سرعت انتقال داده را سریعتر ارائه می‌دهد.
  • DDR4 را می توان برای کاربردهای صنعتی استفاده کرد، زیرا انتقال داده با سرعت بالا تا 3200 MT/s را ارائه می‌دهد. این سرعت 70 درصد بیشتر از نسخه‌های حافظه DDR3 است. این یک ویژگی فوق العاده‌ای است که می‌تواند برای مشاغل به خصوص آنهایی که با بار داده‌های سنگین سروکار دارند، مفید باشد.

سوالات متداول درباره DDR4

رم DDR4

DDR4 به نظر یک آپدیت عالی نسبت به حافظه قبلی خود یعنی DDR3 است. با این حال، چند سوال ممکن است ذهن شما را درگیر کند که آیا شرکت شما از استفاده این رم‌ها سود خواهد برد؟ رم‌های DDR4 برای مصارف خانگی مناسب هستند؟ در اینجا به برخی از سوالات متداول پاسخ داده شده است:

کدام صنایع از استفاده از DDR4 بهترین سود را خواهند برد؟

البته، استفاده از رم‌های DDR4 یک ارتقاء عالی برای هر شرکتی خواهد بود. با این حال، اما باید دید، آیا سازمانتان به آن نیاز دارد؟ اگرچه داشتن این رم سرعت انتقال داده‌های شما را به صورت فوق‌العاده‌ای افزایش می‌دهد، اما ممکن است برای برخی استفاده از آن ضرورتی نداشته باشد و آنها هنوز هم بتوانند از نسخه قدیمی‌تر به طور موثری بهره ببرند.

اگر سرور شما از سری رم های DDR3 پشتیبانی می‌کند، عملا برای راه اندازی سری های ddr4 باید سرور خود رو عوض کنید که این کاملاً به شما بستگی که آیا این سرعت جدید رم‌های DDR4 برای سرور و نرم‌افزارهای شما مفید است یا خیر؟

مزیت رم DDR4

خرید یک سرور هزینه‌های بسیار بالاتری را به شرکت یا سازمان شما تحمیل می‌کند و این نیازمند تاییدیه مدیران بالایی شرکت می‌باشد.

افزایش سرعت و کارایی برای شرکت‌ها و صنایعی که با برنامه‌های محاسباتی حیاتی سر و کار دارند، یک گزینه بسیار مهم است. صنایعی مانند زیرساخت‌های مخابراتی، سیستم‌های ذخیره‌سازی شبکه، سرورهای ذخیره‌سازی متصل به شبکه (NAS)، سرورهای میکرو/کلود و غیره بیشترین بهره را از ارتقاء به رم DDR4 خواهند برد.

چگونه می‌توانید بررسی کنید که آیا سیستم شما از DDR4 پشتیبانی می‌کند؟

درست مانند اینکه ماژول‌های حافظه DDR3 با DDR2 سازگار نیستند، رم DDR4 نیز با DDR3 سازگار نیست. به زبان ساده، یک DDR4 DIMM روی اسلات DDR3 قرار نمی‌گیرد.

نتیجه

انواع مختلفی از DDR و DIMM وجود دارد و هر یک از آنها اهداف مختلفی را انجام می‌دهند. رم DDR4 می‌تواند کارایی و سرعت سیستم‌های شما را به میزان قابل توجهی بهبود ببخشد، اما قبل آن باید مطمئن شوید که آیا نیاز دارید سرور خود را ارتقا بدهید و آیا سازمانتان با این تغییر سازگار هستند یا خیر.

همانطور که قبلا ذکر شد، DDR4 با اسلات حافظه DDR3 سازگار نیست. اگر شرکت شما در حال حاضر دارای حداکثر کارایی است، ممکن است اصلاً نیازی به ارتقا نداشته باشید. به خاطر داشته باشید که اگر از نوع قدیمی‌تری از DDR استفاده می‌کنید، باید چیزی بیشتر از دستگاه حافظه خود را ارتقا دهید. باید بررسی کنید که آیا سخت افزار شما (مخصوصا مادربرد شما) از نوع ارتقای مورد نظر شما برای سیستمتان پشتیبانی می‌کند یا خیر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *