بررسی تخصصی

نحوه انتخاب هاست مناسب برای وب سایت شما!

نحوه انتخاب میزبان وب

برای انتخاب یک هاست مناسب برای وب سایت خود اولین قدم این است که بدانید واقعا به چه چیزی نیاز دارید. سوالات زیادی وجود دارد که قبل از خرید هاست باید از خودتان بپرسید: آیا وب سایت شما فروشگاهی است و یا فقط یک بلاگ ساده است؟ حجم ترافیک تخمینی وب سایت شما چقدر خواهد بود؟ آیا وب سایت شما به نرم افزار خاصی نیاز دارد؟ تمامی این سوالات به شما در خرید هاست مناسب کمک می‌کند. شما ابتدا باید بدانید که برای وب سایت چه مقدار از منابع سرور مورد نیاز است و سپس نسبت به خرید هاست مناسب اقدام کنید.

توصیه دیگر به شما این است که هنگام خرید هاست، تقریبا 12 ماه جلوتر از چیزی که هستید، سایت را در نظر بگیرید. شاید الان یک گیگابایت برای شما کافی باشد ولی 5 ماه دیگر نتواند جوابگوی نیاز شما باشد. اگر شما یک وبلاگ شخصی یا یک وب سایت کوچک دارید، نیازی به خرید VPS و یا سرور اختصاصی ندارید. اما اگر دارای یک فروشگاه اینترنتی هستید و فعالیت‌های تجارت الکترونیکی زیادی را انجام می‌دهید، برای مدیریت حجم ترافیک و قابلیت اطمینان بیشتر به یک سرور مجازی یا اختصاصی نیاز دارید.

این مقاله توسط کارشناسان فنی ماهان شبکه ایرانیان برای شما مخاطبان عزیز گردآوری شده است تا بتوانید تجربه خوبی در انتخاب شرکت هاستینگ خود داشته باشید.

ویژگی‌های ضروری یک میزبان وب

  1. سروری با رکورد بالا در آپتایم
  2. بارگذاری سریع وب
  3. داشتن طیف وسیعی از گزینه‌های ارتقا سرور
  4. قیمت مناسب برای تمدید
  5. داشتن کنترل پنل کاربر پسند
  6. امنیت و قابلیت اطمینان
  7. تجهیزات سخت افزاری مدرن و پیشرفته
  8. قابلیت پشتیبان گیری و تهیه بکاپ
  9. پشتیبانی از زبان های مختلف
  10. قابلیت نصب آسان CMS

سرور قابل اطمینان با آپتایم قوی

هیچ چیز مهم‌تر از داشتن یک سروری که بتواند 24/7 کار کند، نیست! بازدیدکنندگان شما ممکن است از منطق زمانی در سراسر جهان به سایت شما مراجعه کنند. از این رو شما یه یک میزبان وبی نیاز دارید که تضمین کند سرورهایشان می‌تواند آپتایم بالای 99 درصد را به شما ارائه دهد. شرکت هاستینگ شما باید از نظر تجهیزات سرور و اتصالات شبکه پایدار باشد. آپتایم زیر 99 درصد هرگز قابل قبول نیست حتی برای پلن‌های اشتراکی!

بارگذاری سریع صفحات وب

راهنمای انتخاب میزبانی وب

سرعت سرور یا زمان پاسخگویی سرور، مدت زمانی است که طول می‌کشد که شخصی آدرس سایت شما را وارد ‌کند و یک ریکوئست به سمت سرور بفرستد تا زمانی که صفحه سایت شما بارگذاری شود که اغلب به‌عنوان TTFB (Time To First Byte) شناخته می‌شود. سرعت پاسخ سرور عامل مهمی در رضایت کاربران است. هر چه کاربر بیشتر منتظر بارگذاری وب سایت باشد، احتمال اینکه قبل از اتمام بارگذاری سایت را ترک کند، بسیار زیاد است. همچنین سرعت سایت شما در رتبه بندی گوگل و سایر موتورهای جستجو نیز تاثیر می‌گذارد. تجهیزات و زیرساخت‌های پیشفرته به‌هیچ عنوان ارزان نیستند، بنابراین شرکتی را انتخاب کنید تا از بهترین مدل سرور HP ، دل یا سایر برندها استفاده کند.

پهنای باند و فضای ذخیره سازی

راهنمای خرید هاست

پهنای باند میزبانی وب مقدار داده‌ای است که یک وب سایت می‌تواند در یک بازه زمانی معین به بازدیدکنندگان خود ارائه دهد. هر چه یک ارائه دهنده میزبانی وب پهنای باند بالاتری داشته باشد، بهتر است. همین امر در مورد فضای ذخیره سازی نیز صدق می‌کند. میزان فضای ذخیره سازی یا هارد سرور تعیین می‌کند که تا چه اندازه می‌توانید روی آن‌ها فایل ذخیره کنید. این فایل‌ها می‌توانند هرچیزی باشند؛ از فایل HTML گرفته تا تصاویر، اسکریپت‌های وب سایت، پایگاه داده و… بنابراین هنگام انتخاب میزبان مناسب برای وب سایت به این نکته توجه داشته باشید که شرکت هاستینگ مدنظر شما بتواند در هر زمان که نیاز بود فضای ذخیره سازی بیشتری را در اختیار شما قرار دهد. کارشناسان ماهان شبکه ایرانیان توصیه می‌کنند هنگام خرید هاست، انتظار رشد فضای ذخیره سازی وب سایت را تا 3 و حتی 4 برابر اندازه اصلی داشته باشند!

امنیت سرور

ارائه دهنده میزبانی وب شما باید ویژگی‌های امنیتی مانند نظارت بر امنیت، حفاظت از DDoS، LetsEncrypt SSL، RAID و همچنین مراکز داده ایمن را ارائه دهد. هنگام خرید هاست، امنیت را فراموش نکنید. انتخاب یک سرویس میزبانی که امنیت بالایی ارائه می‌دهد به این معنی است که هم وب سایت شما و هم داده‌های مشتریان شما ایمن هستند. اگر به دنبال یک لایه امنیتی اضافی هستید، هنگام انتخاب ارائه دهنده میزبانی وب، به ویژگی های امنیتی و برنامه‌های موجود نگاهی بیندازید تا بتوانید از وب سایت خود در برابر حمله هکرها جلوگیری کنید.

کنترل پنل کاربر پسند!

ویژگی های شرکت هاستینگ

داشتن یک کنترل پنل کاربرپسند با عملکرد گسترده بسیار مهم است، زیرا مغز حساب میزبانی شما است. کنترل پنل ابزار محبوبی است که برای مدیریت پلن میزبانی شما استفاده می‌شود. شما می‌توانید انواع کارها را با آن انجام دهید: نام دامنه خریداری شده خود را مدیریت کنید، برنامه‌ها را نصب کنید، حساب‌های ایمیل ایجاد و مدیریت کنید، فایل‌های وب سایت را آپلود کنید و تفاوتی ندارد که این کنترل پنل دایرکت ادمین باشد یا سی پنل و یا Plesk؛ آنچه که مهم است کاربرپسند بودن و برخورداری از ویژگی‌های لازم است.

گزینه‌های ارتقا سرور

قابلیت ارتقا سرور

انواع مختلفی از سرورهای میزبانی توسط شرکت‌های مختلفی ارائه می‌شوند، مانند: هاست اشتراکی، VPS، سرور اختصاصی و هاست ابری. در این قسمت از مقاله به بررسی کوتاه هریک از این موارد می‌پردازیم:

هاست اشتراکی

میزبانی اشتراکی اغلب بهترین انتخاب برای مبتدیان، وبلاگ نویسان و صاحبان وب سایت های شخصی است زیرا ارزان‌ترین شکل میزبانی وب است که شما با ماهی زیر 100 هزارتومان می‌توانید هاست اشتراکی خریداری کنید. هاست اشتراکی به چندین وب سایت اجازه می‌دهد تا از یک سرور واحد استفاده کنند. معمولاً شما اطلاعی ندارید که منابع سرور را با چه کسانی یا چه وب سایت‌هایی به اشتراک می‌گذارید. هر مشتری محدودیتی در میزان کل منابع سروری که می‌تواند استفاده کند دارد، که این محدودیت توسط بسته میزبانی شما تعریف می‌شود. هاست اشتراکی به راحتی ارزان‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین گزینه برای نیازهای شماست. با این حال، قیمت ارزان با محدودیت هایی نیز همراه است!

نحوه انتخاب میزبان وب

مزایای هاست اشتراکی

  • ارزان‌ترین گزینه میزبانی است که می‌توانید برای وب سایت خود استفاده کنید.
  • هاست اشتراکی معمولاً مجهز به سی پنل داخلی است که مدیریت سایت شما را آسان می‌کند.
  • هاست اشتراکی می‌تواند گزینه‌ای عالی برای صاحبان وب سایت با بودجه اندک یا کسانی که تازه شروع به کار آنلاین کرده‌اند، باشد.
  • اکثر شرکت های هاستینگ چندین سطح میزبانی در دسترس دارند، بنابراین می‌توانید بسته هاست خود را با گذشت زمان ارتقا دهید.
  • منابع سرور خود را با سایر کاربران به اشتراک می‌گذارید، به این معنی که هزینه کمتری برای میزبانی پرداخت می‌کنید زیرا هزینه آن بین سایر کاربران تقسیم می‌شود.

معایب هاست اشتراکی

  • زمان بارگذاری می‌تواند بسیار کندتر از سرورهای اختصاصی باشد.
  • سرورهای هاست اشتراکی لیست محدودی از نرم افزارهایی را ارائه می‌دهند که می‌توانید روی سرور خود نصب کنید.
  • همانطور که سایت شما شروع به دریافت سطوح بالاتری از ترافیک می‌کند، متوجه خواهید شد که دیگر هاست اشتراکی به درد شما نمی‌خورد!
  • شما هرگز نمی‌دانید همسایگان شما چه کسانی هستند! اگرچه نادر است، اما ممکن است سایت‌های دیگر روی سرور خطری برای سایت شما ایجاد کنند.
  • هزینه اولیه سرورهای هاست اشتراکی کم است، اما به محض اینکه سعی ‌کنید یک ویژگی را اضافه کنید، مجبور می‌شوید بیشتر هزینه کنید! یک مثال معمولی گواهینامه‌های SSL است. بسیاری از شرکت‌های هاست اشتراکی، گواهی‌های SSL را به صورت رایگان ارائه نمی‌کنند، که باعث می‌شود وب‌سایت شما اخطار «Not Secure» را نشان دهد. با این حال، این گواهی‌ها در واقع به صورت رایگان از شرکت هایی مانند Let’s Encrypt در دسترس هستند.
  • شرکت‌های هاست اشتراکی هزینه‌های زیادی را صرف تبلیغات می‌کنند و یکی از ویژگی‌هایی که دائماً تبلیغ می‌کنند «همه چیز نامحدود» است. هیچ محدودیتی در مورد آنچه که آنها می‌توانند قول “نامحدود” را بدهند وجود ندارد: فضای ذخیره سازی نامحدود، ایمیل های نامحدود، پهنای باند نامحدود و غیره. با این حال، به زودی متوجه می‌شوید که هیچ چیز نامحدودی وجود ندارد. همانطور که حساب های ایمیل شما شروع به جمع آوری ایمیل‌های زیادی می‌کند، فضا محدود می‌شود. وقتی وب سایت شما شروع به اشغال فضای زیادی می‌کند، هشدار دریافت می‌کنید!

خرید سرور VPS

خرید سرور VPS

سرور مجازی VPS شبیه هاست اشتراکی است یعنی یک سرور فیزیکی داریم که از فناوری مجازی سازی برای ارائه منابع اختصاصی به چندین کاربر استفاده می‌کند. هاست VPS معمولاً توسط صاحبان وب سایت‌هایی انتخاب می‌شود که ترافیک سطح متوسطی دارند اما هنوز به منابع سرور اختصاصی نیاز ندارند.

همانطور که گفته شد، سرور رایانه‌ای است که میزبان وب شما فایل‌ها و پایگاه‌های داده مورد نیاز برای وب سایت شما را در آن ذخیره می‌کند. هر زمان که یک بازدیدکننده آنلاین بخواهد به وب سایت شما دسترسی پیدا کند، مرورگر او درخواستی را به سرور شما ارسال می‌کند و فایل‌های لازم را از طریق اینترنت منتقل می‌کند. میزبانی VPS یک سرور مجازی را در اختیار شما قرار می‌دهد که یک سرور فیزیکی را شبیه سازی می‌کند، اما در واقعیت، دستگاه بین چندین کاربر به اشتراک گذاشته می‌شود.

با استفاده از فناوری مجازی سازی، ارائه دهنده هاست شما یک لایه مجازی را در بالای سیستم عامل (OS) سرور نصب می‌کند. این لایه سرور را به پارتیشن هایی تقسیم می‌کند و به هر کاربر اجازه می‌دهد سیستم عامل و نرم افزار خود را نصب کند.

مزایای VPS

  • شما دسترسی Root به سرور دارید.
  • سریع‌تر و قابل اعتمادتر از هاست اشتراکی
  • مشکلات و افزایش ترافیک سایر کاربران سرور بر سایت شما تأثیر نمی‌گذارد.
  • از آنجایی که منابع سرور مانند حافظه یا قدرت پردازش تضمین شده است، نوسانات صفر تا حداقلی در منابع موجود وجود دارد.
  • شما از حریم خصوصی بهتری برخوردار هستید، زیرا سایر کاربران سرور امکان دسترسی به فایل‌ها و پایگاه داده‌های شما را ندارند.
  • مانطور که وب سایت شما رشد می‌کند، می‌توانید به راحتی منابع سرور خود (RAM، CPU، فضای دیسک، پهنای باند و غیره) را ارتقا دهید.

معایب VPS

  • گران‌تر از هاست اشتراکی
  • برای راه اندازی VPS خود به دانش فنی بیشتری نیاز دارید.
  • مدیریت سرور از نظر فنی بیشتر از برنامه های اشتراکی یا ابری است.
  • سرورهایی که به درستی پیکربندی نشده‌اند ممکن است منجر به آسیب پذیری های امنیتی شود.

خرید هاست اختصاصی (Dedicated Hosting)

خرید هاست اختصاصی

میزبانی سرور اختصاصی زمانی است که شما یک سرور فیزیکی کامل دارید که به وب سایت شما اختصاص داده شده است. شما نه تنها کنترل کامل منابع سرور خود را دارید، بلکه لازم نیست نگران باشید که سایر وب سایت‌ها منابع شما را جذب کرده و سرعت وب سایت شما را کاهش دهند. ارائه دهنده هاست سرور فیزیکی و محیط، خدمات مرتبط و پشتیبانی فنی را تامین می‌کند. توصیه می‌کنیم برای وب‌سایت‌هایی که حجم ترافیک بالایی دارند، با داده‌های حساس کاربر سروکار دارند یا دارای پیکربندی نرم‌افزاری منحصربه‌فردی هستند، از سرور اختصاصی استفاده کنند. البته توجه داشته باشید که هزینه سرور اختصاصی به طور قابل توجهی بالاتر از هاست اشتراکی است.

خرید سرور اختصاصی به چه کسانی توصیه می‌شود؟

  1. وب سایت شما در حال رشد است و باید بتواند افزایش ترافیک را مدیریت کند.
  2. امنیت یک نگرانی برای وب سایت شما است.
  3. دوست دارید زمان بارگذاری صفحه شما بهینه باشد.
  4. کنترل سرور برای شما مهم است.

برای مشاهده قیمت و یا خرید سرور HP کلیک کنید.

هاست ابری

خرید هاست ابری

هاست ابری نوع دیگری از میزبانی است که وب سایت را قادر می‌سازد تا از منابع چندین سرور استفاده کند و در نتیجه عملکرد بهتری داشته باشد. ایده میزبانی وب مبتنی بر ابر این است که شما به‌راحتی می‌توانید در صورت لزوم نیازهای سرور خود را افزایش داده و ارتقا دهید. خوب است بدانید که هاست ابری از طریق مجازی سازی کار می‌کند. با استفاده از این فناوری می‌توان یک سرور فیزیکی را به چندین ماشین مجازی به نام سرورهای ابری تقسیم کرد. سپس، برای ایجاد یک شبکه واحد برای میزبانی وب سایت متصل می‌شوند. به دلیل ساختار ابری به هم پیوسته، به این نوع میزبانی، میزبانی سرور خوشه‌ای نیز گفته می‌شود. از مزایای اصلی خرید هاست ابری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در دسترس بودن: هنگامی که یکی از سرورها از کار بیفتد، بقیه آن را پوشش می‌دهند و وب سایت را در حال اجرا نگه می‌دارند. این امر میزبانی ابری را نسبت به سایر میزبانی‌ها قابل اعتمادتر می‌کند، جایی که یک سایت باید همیشه به فعال بودن سرور خود متکی باشد.
  • تعادل بار ترافیک: هنگامی که وب سایت ترافیک را تجربه می‌کند، این ترافیک در سراسر سرورهای ابری پخش می‌شود. این به حفظ عملکرد سایت در هنگام ترافیک زیاد کمک می‌کند.
  • مقیاس پذیری: با میزبانی ابری، وب مسترها محدود به پهنای باند، فضای ذخیره سازی یا قدرت محاسباتی موجود از یک سرور واحد نیستند. آنها می‌توانند از منابع اضافی در محیط مجازی برای حمایت از رشد سایت خود استفاده کنند.
  • امنیت بیشتر: میزبانی ابری معمولاً کمتر در معرض بلایا و نقص های فیزیکی است زیرا از چندین سرور در یک محیط مجازی استفاده می‌کند. علاوه‌بر این، ویژگی متعادل کننده بار می‌تواند به جلوگیری از حملات DDoS کمک کند.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم تا راهنمای کاملی از انواع سرور و مشخصاتی که یک شرکت هاستینگ باید داشته باشد را برای شما بیان کنیم. امید است که این مطلب برای شما کاربردی باشد. در مقالات بعدی وبلاگ ماهان شبکه ایرانیان به بررسی اختصاصی هریک از سروهای بالا می‌پردازیم تا دانش کاملی در این زمینه داشته باشید. در صورت وجود هرگونه سوال یا پیشنهاد می‌توانید برای ما کامنت بگذارید و یا تماس تلفنی برقرار کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *