در ماهان شبکه ایرانیان فروش سرور HP بهصورت مستقیم انجام میپذیرد و همچنین در کنار سرور، تمامی قطعات آن هم تامین میشود. در این مطلب قصد داریم تمامی پردازندههای اینتل را بررسی کنیم و نکاتی که هنگام خرید پردازنده باید در نظر بگیرید را برای شما عنوان کنیم. در عصری که توسط برنامههای محاسباتی مختلف مانند دادههای بزرگ، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا هدایت میشود، سرورهایی با کارایی بالا نقش مهمی در تحول دیجیتال شرکتها ایفا میکنند. این سرورها هستند که با رم های ظرفیت بالا که الان تا 1 ترابایت هم میرسد، این اجازه را به شما می دهند تا کارهای سخت محاسباتی را انجام دهید. جالب است بدانید که قدرت پردازندههای جدید بسیار بالاست، البته باید از سرورهای نسل جدید هم استفاده کنید تا بتوانید از این قدرت و کارایی بهره ببرید. یکی از نکات مهمی که باید هنگام خرید سی پی یو یا هر قطعه دیگری در نظر بگیرید این است که اجزای مختلف سرور باید به درستی تطبیق داده شوند تا بتوانید از حداکثر کارایی استفاده کنید. در این مقاله شما را با اساس CPU سرور آشنا میکنیم تا به شما در درک بهتر CPU های سرور کمک کند. پس با ما همراه باشید…
CPU سرور چیست؟
CPU سرور که بهعنوان پردازنده سرور هم شناخته میشود، بخش مهمی از سرور است که دستورالعملها را پردازش میکند. پردازنده مغز اصلی یک سرور است که تمام پردازشها و کارهایی که در یک سرور انجام میگیرد، توسط CPU مدیریت میشود. بهعنوان مثال وظیفه بازیابی و اجرای دستورالعملها، پردازش دادهها و انجام وظایفی مانند سرویسدهی صفحات وب، اجرای پرسوجوهای پایگاه داده و اجرای سایر دستورات برنامهنویسی و محاسباتی را بر عهده دارد. CPU به عنوان مهمترین بخش یک سرور، سهم زیادی در ظرفیت های محاسباتی سرورها دارد. سرعت پاسخگویی سرور به طور قابل توجهی به CPU بستگی دارد. البته مدنظر داشته باشید که سی پی یو سرور سریهای اورجینال و غیر اورجینال نیز دارد و ممکن است در صورت استفاده از پردازنده فیک با مشکلات اساسی روبه رو شوید.
سی پی یو سرور چگونه کار میکند؟
CPU سرور عملیات پردازش و ذخیره سازی دادهها و عملیات ورودی/خروجی (I/O) را با محاسبات ریاضی و منطقی انجام میدهد. در زیر چهار مرحله اساسی آورده شده است. البته با توجه به اینکه پردازندهها ساخته کشور امریکا بوده و زیاد در مورد ساختار درونی پردازندهها مطلبی نداریم ولی میدانیم که پردازنده 4 عمل اصلی زیر را انجام میدهد:
Fetch: پردازنده دستورالعملها را از حافظه میگیرد، آنها را تفسیر میکند و عملیات بعدی را هدایت می کند. بحث رمزگشایی پردازنده می باشد که بسته به دستورالعمل هایی که دارد ممکن هست این کار کمی زمانبر باشد، در پردازنده سرور اچ پی این مورد را فچینگ میگویند.
رمزگشایی: تمام دستورالعملها یا دستورات در زمان آنی به دستورالعمل های اسمبلی ترجمه می شوند. در این فرآیند، CPU سرور کد اسمبلی را به دستورالعملهای باینری قابل درک رمزگشایی میکند و برای انجام به واحد مربوطه ارسال میکند. مدنظر داشته باشید که هر چقدر واحدهای مربوط سرعت بالایی داشته باشند این کار سریعتر انجام میپذیرد و پردازنده میتواند با سرعت بالاتری کار انجام دهد.
Execute: پردازنده دستورالعملها را از طریق محاسبات و الگوریتمهای فنی اجرا میکند و این کاربستگی به قدرت پردازنده خریداری شده شما دارد. حتما پردازندههای اورجینال تهیه کنید تا این کار در سرور شما با سرعت انجام پذیرد و دادههای پردازش شده را خروجی بگیرد.
ذخیره: پس از اجرای دستورالعمل ها، CPU دادههای خروجی را در حافظه ذخیره میکند و به مرحله بعدی وارد میشود. دادههای ذخیره شده بسیار مهم و حیاتی هستند و باید همیشه در دسترس باشند.
عناصر ضروری برای CPU سرور
عملکرد CPU سرور عملکرد سرور را تعیین میکند و ویژگیها و عملکردهای اساسی پردازنده سرور اچ پی تحت تأثیر عوامل زیر است:
تعداد پردازندهها
تعداد پردازندههای سرور تاثیر بسزایی بر عملکرد سرورها دارد. هر چه یک سرور پردازندههای بیشتری داشته باشد، سرور سریعتر و کارآمدتر کار میکند. پردازندههای چندگانه سرور به این معنی است که دستورالعملهای بیشتری را میتوان همزمان اجرا کرد، بنابراین CPU میتواند حجم کاری فشردهتری را در همان زمان انجام دهد.
معمولاً سرورهای شبکه دارای تعداد پردازندههای متفاوتی هستند و سرورهای تک پردازنده و سرورهای دو پردازنده در حجم کاری کوچک و بزرگ نسبتاً محبوب هستند. سرورهای تک پردازنده عمدتاً برای رسیدگی به بارهای کاری کوچک تا متوسط استفاده میشوند. سرورهای دو پردازنده افزایش قابل توجهی در سرعت پردازنده و RAM دارند و عملکرد و ثبات بهتری را برای بارهای کاری سنگین ارائه میدهند.
سوکت پردازنده
سوکت CPU سرور یک رابط بین پردازنده CPU و مادربرد است. این پردازنده بسیار حساس است و هنگام کار با سوکت پردازنده باید بسیار مواظب باشید که مشکلی برای پردازنده رخ ندهد. این سوکت خیلی حساس و مهم است، پس برای برداشتن و جا زدن پردازنده دقت بسیار بالایی داشته باشید. پردازندههای سرور HPE نیز با سایر پردازنده های پی سی فرق میکند و کمی بزرگتر هستند و باید ظرافت خاصی برای کار با این پردازندهها داشته باشید. برای اطمینان از درج صحیح تراشه مدار، برای CPU استفاده می شود. کارشناسان ماهان شبکه ایرانیان آمادگی دارند تا برای اپدیت پردازنده سرور شما و همچنین تعویض آسان CPU سرور به شما مشتریان عزیز خدمت رسانی کنند.
تعداد سوکت های CPU در سرور با تعداد CPU هایی که میتوان نصب کرد مطابقت دارد. به طور معمول، سرورها میتوانند سوکتهای 1/2/4/8/16/32 CPU را پشتیبانی کنند. یک سرور 1 سوکتی میتواند یک پردازنده را در خود جای دهد و یک سرور 4 سوکتی میتواند از 4 پردازنده به طور همزمان پشتیبانی کند. باور عمومی بر این است که سرورهای 2 سوکتی بخش بزرگی از بازار SMB را در اختیار دارند، در حالی که سرورهای 4 سوکتی در بازارهای متوسط و رده بالا قرار دارند. مدنظر داشته باشید که دستگاه سرو اچ پی دارای مدلهای مختلف است. سرورهای تاور ML معمولا دارای یک پردازنده هستند و سرورهای رکمونت DL مانند سرور HP DL380 از دو پردازنده و سرور HP DL580 و HP DL580 از چهار پردازنده بهره میبرد. شما میتوانید برای بررسی سایز سرورهای HPE روی لینک زیر کلیک کنید و مشخصات تمامی سرورهای اچ پی را مشاهده کنید:
همچنین میتوانید برای اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله زیر را مطالعه کنید:
راهنمای خرید پردازنده اینتل زئون
پردازنده در سرورهای نسل 8
در نسل هشتم سرورهای اچ پی پردازنده Intel Xeon Processor E5-2690 که جزو قدرتمندترین سی پی یوهای اینتل به حساب میآیند، بیشتر از مدلهای دیگر مورد استفاده قرار میگیرد. این پردازنده هشت هستهای از فرکانس 2.9 گیگاهرتز و حافظه کش 20 مگابایتی بهره میبرد و جزو پردازندههای 16 رشتهای محسوب میشود. سرور های نسل 8 با پردازنده های سری 2600 ورژنهای یک و دو وارد بازار می شوند و اگر شما میخواهید پردازنده دیگری روی این سرور نصب کنید، حتما باید این موضوع را با کارشناسان ماهان شبکه ایرانیان مطرح کنید تا سی پی یو سرور مدنظر شما را روی سرور پیاده سازی کنند.
سرورهای نسل هشتمی اچ پی با این که زمان زیادی از عرضه آنها گذشته، همچنان در بسیاری از شرکتها مورد استفاده قرار میگیرند و این به دلیل کانفیگ قدرتمند این سرورها و به خصوص پردازندههایشان است که باعث شده عمر استفاده از سرورهای نسل هشت بسیار طولانی باشد.
پردازنده در سرورهای نسل 9
در نسل نهم سرورهای HP قابلیت پشتیبانی از سری E5-2600 V3 و E5-2600 V4 را دارا هستند. از بهترین پردازندههای سازگار با این نسل میتوان به Intel Xeon Processor E5-2428L V3 اشاره کرد که از لیتوگرافی 22 نانومتری بهره برده و جزو پردازندههای 8 هستهای به حساب میآید. سرعت پایه پردازش این پردازنده 1.80 گیگاهرتز است و میتواند تا 384 گیگابایت رم را پشتیبانی کند. همچنین دو پردازنده به صورت همزمان در این مدل از CPU سرور به کار میرود. این پردازندهها معمولا با ورود نسل های جدید سرور های اچ پی ای وارد بازار ایران میشوند و معمولا اگر می خواهید سرور خود را با پردازنده خاصی خریداری کنید باید حتما با همکاران ما در ماهان شبکه ایرانیان مشورت گنید.
پردازنده در سرورهای نسل 10
HP در نسل دهم سرورهایش به سراغ پردازنده سری Intel Xeon Scalable رفت که از ویژگیهای فنی فوقالعادهای بهره میبرند. این پردازندهها در چهار دسته پلاتینیوم، گلد، سیلور و برنز قرار گرفتهاند که هر کدام از آنها تفاوت و مزیتهایی در قیاس با یکدیگر دارند. پردازندههای زیر از مهمترین مدلهای CPU در این نسل به شمار میآیند.