پچ کورد فیبر نوری چیست؟ معرفی انواع پچ کورد و کاربرد آن

پچ کورد فیبر نوری چیست

در دنیای دیجیتالی امروز، سرعت نقش حیاتی را در انتقال اطلاعات دارد. در این میان، فیبر نوری که مسئول انتقال داده‌ها به شکل سیگنال‌های نوری است توانسته است اتصالات شبکه با سرعت بالا، پهنای باند بالا با تأخیر کم را فراهم کند. کابل‌های فیبر نوری و پچ کوردهای فیبر نوری دو جزء کلیدی در ساختار شبکه و انتقال داده را بر عهده دارند. بنابراین، چگونه بهترین پچ کورد فیبر نوری موجود در بازار را انتخاب کنیم؟ هدف این مقاله ارائه یک درک اولیه و جامع از پچ کوردها و کاربرد آنهاست. جهت خرید انواع کابل سرور HP ، خرید سرور HP و دیگر قطعات سرور می‌توانید با کارشناسان ماهان شبکه ایرانیان در ارتباط باشید.

پچ کورد فیبر نوری چیست؟

پچ کورد فیبر نوری که اغلب با نام‌های فیبر پچ، جامپر فیبر یا لید فیبر پچ نیز شناخته می‌شود، مقداری از کابل فیبر نوری است که در دو انتهای آن اتصالات فیبر نوری (ST، MTRJ، LC و غیره) دارد. اتصالات دو انتهای پچ کورد به آن اجازه می‌دهد تا به سرعت به یک سوئیچ فیبر نوری یا سایر دستگاه‌های شبکه متصل شود. اصولاً جامپر فیبر نوری در مواردی مانند سیستم‌های ارتباطی فیبر نوری، شبکه‌های انتقال داده و شبکه‌های محلی استفاده می‌شود. در واقع، پچ کورد فیبر نوری، کابل کوچکی است که دو دستگاه را از طریق پورت‌های مختلف به یکدیگر متصل نگه می‌دارد و به آنها امکان تبادل داده را می‌دهد.

انواع پچ کورد فیبر نوری چیست؟

انواع پچ کورد فیبر نوری

پچ کورد‌های فیبر نوری را می‌توان براساس مشخصات و استانداردهای مختلف از نظر نوع کابل فیبر نوری، انتقال، روکش، اتصال و نوع پولیش در دسته‌های مختلفی قرار داد:

حالت کابل فیبر نوری: تک حالته یا چند حالته

  • فیبر نوری تک حالته: کابل فیبر تک حالته فقط از انتقال یک سیگنال نوری پشتیبانی می‌کند. این نوع کابل‌ها معمولاً برای انتقال داده‌ها با سرعت بالا با تأخیر کمتر و برای مسافت‌های طولانی استفاده می‌شود. فیبرهای تک حالته اغلب در دو نوع OS1 و OS2 که در ساختار و کاربرد متفاوت از یکدیگر هستند در بازار وجود دارند.
  • پچ کورد فیبر چند حالته: پچ کورد چند حالته به چندین حالت نور اجازه می‌دهد تا از طریق هسته فیبر عبور کند و برای انتقال در فواصل کوتاه در داخل ساختمان و یا دفتر مناسب است. پچ کوردهای چند حالته را می‌توان به OM1، OM2، OM3، OM4 و OM5 طبقه بندی کرد. شما با توجه به نیاز خود می‌توانید یکی از این موارد را انتخاب کنید.

بزرگترین تفاوت بین پچ کورد تک حالته و چند حالته در قطر فیبر نوری آنها است. پچ کورد فیبر نوری تک حالته هسته‌ای در حدود 9 میکرون دارد در صورتی که پچ کورد فیبر نوری چند حالته دارای هسته‌ای با قطر بین 50 تا 62.5 میکرون است. قطر هسته فیبر OM1 62.5 میکرون است و OM2، OM3، OM4 و OM5 50 میکرون است که از نوع رنگ روکش آنها قابل تشخیص هستند.

پچ کورد Duplex یا Simplex

  • پچ کورد Simplex: پچ کورد Simplex فقط یک کابل فیبر و یک کانکتور در هر دو انتها دارد. این نوع پچ کورد فقط در یک جهت داده‌ها را انتقال می‌دهد و قابل برگشت نیستند. پچ کوردهای Simplex معمولاً در داخل ساختمان‌ها استفاده می‌شود که برای سوئیچ‌های اترنت یا سایر دستگاه‌ها مناسب است.
  • پچ کورد Duplex: پچ کورد Duplex دارای دو رشته کابل فیبر نوری در هر انتها برای ارسال و دریافت داده‌ است. پچ کوردهای Duplex برای اتصال دستگاه‌های پر سرعت شبکه مانند سیستم‌های سرور و سوئیچ‌های فیبر نوری استفاده می‌شوند.
  • پچ کورد فیبر نوری ریبون (Ribbon Fan-Out): یک انتهای پچ کورد ریبون، بیش از یک فیبر را در خود جای داده است و کانکتور آن از نوع MTP است. انتهای دیگر آن، از چندین کابل سیمپل که دارای کانکتورهای LC، SC، ST و غیره هستند تشکیل شده است. این نوع پچ کوردهای بیشتر در دیتا سنترها استفاده می‌شود.

طول بوت (Boot) کانکتور فیبر نوری: بوت استاندارد در برابر بوت کوتاه

طول بوت در کانکتورهای فیبر نوری در دو نوع استاندارد و کوتاه وجود دارد:

  • کانکتورهای بوت استاندارد: بوت‌های بلندتر برای محافظت بیشتر به منظور استفاده در فضاهای عمومی ارائه شده‌اند.
  • کانکتورهای بوت کوتاه: این موارد برای مکان‌هایی که محدودیت فضایی هستند به کار می‌روند و مسیریابی و نگهداری کابل‌ها آسان‌تر است.

کانکتورهای فیبر

کانکتورهای پچ کورد فیبر نوری متنوعی از جمله اتصال دهنده‌های FC, ST, SC, LC, MT-RJ, MPO, CS به بازار ارائه شده‌اند. از بین این موارد کانکتورهای SC، LC، ST، FC و MPO رایج ترین آنها هستند.

  • کانکتور ST : کانکتور ST دارای یک فرول 2.5 میلیمتری است. به دلیل نوع طراحی آن، نصب آن آسان است. کانکتور ST برای کابل‌های فیبر نوری تک حالته و چند حالته مناسب است و به طور گسترده برای مسافت‌های کوتاه و طولانی استفاده می‌شود.
  • کانکتور SC: کانکتور SC که مخفف واژه Square به معنای مربع است و دارای یک فرول 2.5 میلیمتری است. استفاده از این نوع کانکتور در شبکه‌های نوری غیر فعال و مبدل‌ها معمول است.
  • کانکتور LC: کانکتور LC به معنای کانکتور کوچک یا شفاف است. این نوع کانکتور دارای یک فرول کوچکتر از SC است و برای نصب با تراکم بالا در FTTX و پنل‌ها به کار می‌رود.
  • کانکتور FC: کانکتور FC که مخفف عبارت Ferrule Connector است اولین کانکتور فیبر نوری بود که دارای یک فرول سرامیکی است. این نوع کانکتور برای محیط‌های پر از لرزش مناسب است. اما به مرور زمان کانکتورهای SC و LC جای کانکتور FC را در بازار گرفته‌اند.
  • کانکتور MPO/MTP: کانکتورهای MPO/MTP امروزه بسیار محبوب شده‌اند. این نوع کانکتور قابلیت اتصال به چندین فیبر نوری را دارد و به طور گسترده در محیط‌هایی با تراکم بالا که تعداد فیبرهای نوری در آنجا از 12 تا 24 فیبر نوری بیشتر استفاده می‌شود.

پچ کوردهای فیبر نوری می‌توانند دارای کانکتورهای یکسان و یا متفاوت در دو انتها باشند. به عنوان مثال، پچ کوردهای LC به LC، پچ کوردهای SC به SC و همچنین کابل‌های LC به FC وجود دارد. دلیل انتخاب نوع کانکتور، بستگی به نوع دستگاهی که استفاده می‌کنید دارد.

قیمت پچ کورد فیبر نوری QK733A
پچ کورد فیبر نوری HP LC – LC OM4 2m QK733A

محصول پیشنهادی برای خرید پچ کورد فیبر نوری HP

پولیش پچ کورد

هنگامی‌ که انتهای فیبر نوری به کانکتور متصل می‌شود، ممکن است منجر به از دست دادن بازگشت نوری گردد و سیگنال‌های نوری به فیبر منعکس شوند. به منظور به حداقل رساندن انعکاس برگشتی، پولیش‌های کانکتورهای فیبر نوری در سه نوع PC (Physical Contact)، UPC (Ultra Physical Contact) و APC (Angle Physical Contact) ارائه شده‌اند.
در مقایسه با PC، UPC و APC سیگنال‌های برگشتی کمتر و بهتری را ارائه می‌دهد. معمولاً، PC دارای افت بازگشتی -40db و UPC در حدود -50db و APC در حدود -60db است. در مقایسه با UPC، پولیش APC برای مسافت‌های طولانی و شبکه‌های نوری غیرفعال مناسب‌تر است.

روکش پچ کورد فیبر نوری

روکش‌های پچ کورد در انواع مختلفی از جمله PVC، LSZH و OFNP و موارد دیگر وجود دارند. کابل پچ کورد با روکش PVC اغلب در سیستم کابل کشی داخل ساختمان‌ها استفاده می‌شود. روکش کابل LSZH سخت‌تر است و حاوی مواد مقاومی است که در برابر حرارت مقاومت خوبی دارد و بیشتر در اماکن عمومی‌ مورد استفاده قرار می‌گیرد. کابل پچ کورد OFNP بالاترین درجه مقاومت در برابر آتش را دارد و در لوله‌ها و پلنوم‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اندازه کابل پچ کورد فیبر نوری

اندازه روکش کابل فیبر نوری یکی دیگر از عواملی است که در هنگام کار با کانکتورهای فیبر نوری باید در نظر داشته باشید:

پچ کورد فیبر نوری 0.9 میلیمتری

محیط‌هایی با تراکم بالا: در محیط‌هایی که فضای محدودی دارند مانند رک‌ها یا کابینت‌های دیتا سنتر این نوع کابل به دلیل کوچکی گزینه مناسبی هستند.
اتصالات تجهیزات فیبر نوری: برای محیط‌هایی با تراکم بالا مانند دیتاسنترها و مکان‌های تجهیزات شبکه که به کابل کشی‌های مختلف نیاز دارند مناسب است.

بیشتر بخوانید : کارت شبکه فیبر نوری چیست؟

پچ کورد فیبر نوری 2.0 میلیمتری

ارتباطات عمومی ‌داده: به طور معمول، در محیط‌هایی که وظیفه انتقال داده را دارند بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و در مقایسه با کابل‌های 0.9 میلیمتری از مقاومت مکانیکی و استحکام بیشتری برخوردارند.
شبکه‌های LAN: در ساختمان‌ها برای اتصالات دستگاه‌های شبکه، سرورها و دیگر نقاط شبکه استفاده می‌شود.

پچ کورد فیبر نوری 3.0 میلیمتری

محیط‌های صنعتی: این نوع پچ کورد در محیط‌های سخت مانند دفاتر کارخانه‌های بزرگ و مکان‌های تولیدی یک گزینه مناسب محسوب می‌شود. روکش خارجی آن مقاوم است و مقاومت بهتری در برابر آسیب‌های مکانیکی و عوامل محیطی دارد.
مسافت‌های طولانی: این نوع پچ کورد برای انتقال در مسافت‌های طولانی و عمکرد با کارایی بالا کاربرد دارد.

انواع پچ کوردهای خاص

انواع پچ کوردهای خاص

پچ کوردهای فیبر نوری نیز همانند دیگر بخش‌های فناوری شاهد تغییراتی است تا بتواند با نیازهای در حال تغییر به پهنای باند همگام باشد. به همین دلیل، پچ کوردهای فیبر نوری خاصی به منظور پاسخگویی به نیازهای مختلف طراحی شده است. اطلاع از این نوع پچ کوردها باعث صرفه جویی در زمان و هزینه‌های ما خواهد شد. از جمله پچ کوردهای خاص عبارتند از:

پچ کورد Armored

پچ کورد Armored تمام قابلیت‌های پچ کوردهای معمولی را دارد. تفاوت اصلی بین پچ کورد Armored و پچ کوردهای معمولی در این است که پچ کوردهای armored با یک لوله فولادی ضد زنگ در داخل روکش و خارج از فیبر نوری محافظت شده است.

پچ کورد Armored به اندازه کافی در برابر جوندگان و فشار گام‌های یک انسان بزرگسال مقاومت دارد و با وجود استحکام خوبی که پچ کودهای Armored دارند در عین حال، از انعطاف پذیری خوبی نیز برخوردارند.

پچ کورد Bend Insensitive

پچ کورد فیبر نوری Bend insensitive در برابر آسیب‌ها و افت سیگنال ناشی از خم شدن بسیار مقاوم است. این پچ کورد دارای شعاع خم کوچک بوده و با هسته‌ای که به طرز نوآورانه‌ای طراحی شده است از افت سیگنال ناشی از خم شدن جلوگیری می‌کند. این نوع پچ کورد بیشتر برای دیتا سنترها و FTTH مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پچ کورد Mode Conditioning

پچ کورد فیبر نوری Mode Conditioning یک کابل دوبلکس چند حالته است که در ابتدای آن دارای مقدار کمی‌ فیبر تک حالته است. این نوع کابل برای حل مشکلات فنی مربوط به استفاده از تجهیزات تک حالته در شبکه‌های کابل چند حالته موجود طراحی شده است. پچ کورد Mode Conditioning با هدف امکان افزایش مسافت پوشش دهی شبکه فیبر نوری و همچنین بهبود کیفیت سیگنال انتقال داده استفاده می‌شود.

پچ کورد Low Insertion Loss

کابل‌های پچ فیبر نوری Low Insertion Loss که از فناوری LL در آنها استفاده شده است نسبت به پچ کوردهای معمولی، افت سیگنال در آنها کمتر است هر چند که از نظر ظاهری شباهت زیادی به کابل‌های پچ معمولی دارند. به عنوان مثال، میزان افت سیگنال برای اتصالات معمولی فیبر نوری 75/0 دسی بل است اما برای کابل پچ کورد Low Insertion Loss این میزان به 2/0 یا کمتر می‌رسد. این نوع پچ کوردها در مواردی استفاده می‌شود که میزان کاهش سیگنال در آنها یک عامل حیاتی محسوب می‌شود.

کابل پچ کورد فیبر نوری Uniboot

کابل پچ کورد فیبر نوری که دارای کانکتورهای یونی بوت LC در دو انتهای آن است، دو نوع فیبر را در یک کابل ادغام می‌کند، بنابراین در محیط‌های کابل کشی با چگالی بالا مناسب است. پچ کورد فیبر نوری Uniboot در مقایسه با کابل‌های LC استاندارد تعداد کابل‌ها را تا 50 درصد کاهش می‌دهد و بهترین نتیجه را برای فضاهایی که دارای محدودیت هستند را ارائه می‌دهد.

پچ کوردهای استاندارد LC Uniboot

پچ کوردهای استاندارد LC Uniboot

این اولین نوع از پچ کوردهای فیبر نوری Uniboot است که برای تغییر قطبیت فیبر از طریق تغییر موقعیت‌های A و B در کانکتورهای هر فیبر طراحی شده است. کانکتورها را 180 درجه بچرخانید تا موقعیت خود را عوض کنید. این نوع پچ کورد فیبر نوری در انواع OM3، OM4، OM5، OS1/ OS2 یا ITU-T G.65A2 ارائه شده است.

پچ کورد فیبر نوری Uniboot قابل تعویض

پچ کورد فیبر نوری به نام Uniboot قابل تعویض نیز وجود دارد و برای تغییر قطبیت فیبر طراحی شده است و این تعویض بدون نیاز به هیچ ابزار خاصی انجام می‌شود. کابل پچ کورد فیبر نوری Uniboot قابل تعویض از انعطاف‌پذیری بیشتری نسبت به پچ کورد Uniboot استاندارد برخوردار است. این کابل نه تنها مزایای کابل یونی بوت استاندارد را فراهم می‌کند بلکه، دو شاخه کانکتور فیبر نوری به گونه‌ای طراحی شده است که قابل تعویض به یکدیگر باشند تا از مشکلات کابل کشی مجدد در هنگام تبدیل قطبیت توسط پچ کورد جلوگیری شود.

پچ کوردهای فیبر نوری ODC

پچ کوردهای فیبر نوری ODC برای فضای باز طراحی شده‌اند و در فضاهایی که تغییرات دمایی در آنها شدید است عملکرد خوبی را از خود نشان داده‌اند. این پچ کوردها برای مواردی مانند WCDMA، TD-SCDMA، CDMA200، Wi-MAX و GSM مناسب هستند. این نوع پچ کورد از مواد مقاومی ‌تهیه شده است و عملکرد کابل را در شرایطی مانند لرزش‌های شدید، شوک‌های الکتریکی و حتی استفاده نادرست پایدار نگه می‌دارد.

پچ کوردهای فیبر نوری FTTA

پچ کورد FTTA یک اندازه استاندارد برای کانکتورهای Duplex LC است و در مواردی مانند FTTA (فیبر نوری به آنتن)، DLC، پچ کوردهای SM GYFJH 2G.657A برای مکان‌هایی مانند TD-SCDMA، WCDMA، CDMA2000 و در محیط بیرون استفاده می‌شود. در یک پروژه پیکربندی برای FTTA، یک واحد پایه باند (BBU) واقع در پایین برج به یک فیدر فیبر نوری متصل می‌شود و سمت دیگر کابل به یک واحد رادیویی از راه دور (RRH) که نزدیک آنتن‌ها در بالای ساختمان قرار دارد متصل می‌شود. RRH سیگنال‌های دیجیتال را به آنالوگ تبدیل می‌کند و فاصله کوتاه بین RRH و آنتن همچنان از طریق کابل‌های کواکسیال متصل باقی می‌ماند.

پچ کورد فیبر نوری LX.5

کابل‌های فیبر نوری LX.5 از کوچک‌ترین و قابل اعتمادترین کانکتورهای فیبر نوری هستند. با استفاده از LX.5 به راحتی می‌توان ظرفیت تجهیزات فیبر نوری را دو برابر کرد. پچ کوردهای LX.5 به منظور بالا بردن قابلیت اطمینان در زمینه اپراتورهای مخابراتی طراحی شده‌اند تا از یکپارچگی و عملکرد آنها اطمینان حاصل شود. این کابل‌ها در دو نوع Simplex و Duplex موجود است و دریچه‌های ایمنی را روی بدنه کانکتورها و آداپتورها یکپارچه‌سازی می‌کنند تا از فرول‌ها در برابر گرد و غبار و سایر آسیب‌ها محافظت کنند.

پچ کوردهای SMA High Power

پچ کوردهای SMA High Power فیبر مخصوص پچ کورد است و از کانکتور SMA استفاده می‌کند. فرول این کانکتور از سرامیک یا فلز ساخته شده است. کانکتورهای فیبر نوری SMA به دو نوع SMA (با حلقه aramid crimp) و HPSMA (بدون حلقه aramid crimp) در بازار موجود است.

پچ کورد فیبر نوری HP LC – LC OM4 5m QK734A
پچ کورد فیبر نوری HP LC – LC OM4 5m QK734A

محصول پیشنهادی برای خرید پچ کورد فیبر نوری HP

پچ کورد D80 High Power

ساختار و جنس مواد به کار رفته در این نوع پچ کورد باعث شده است که این پچ کورد دارای توان لیزر فیبری 600 وات را با بازده بیش از 90 درصد و پایداری بالا ارائه دهد. این کانکتور را می‌توان در فرآیند محافظت از حلقه بدون نیاز به چسباندن استفاده کرد که باعث افزایش عمر مفید فیبر و کاهش اتلاف انرژی و پاسخگویی به جوشکاری لیزری می‌شود.

پچ کورد فیبر نوری Drop

پچ کورد فیبر نوری FTTH، دارای یک کانکتور در هر انتها برای ایجاد اتصالی سریع و راحت کابل به فرستنده نوری، گیرنده، جعبه‌های PON و سایر تجهیزات مخابراتی تهیه شده است. بنابراین، زمان مورد نیاز برای اجرای شبکه FTTX را کاهش می‌دهد.

پچ کوردهای فیبر نوری ضد آب

پچ کوردهای ضد آب برای ایستگاه‌های وای مکس، 5G، 4G و LTE و واحدهای رادویی از راه دور برای اتصالات FTTA استفاده می‌شوند. پچ کورد ضد آب معمولاً با کانکتورهای پوششی فشرده RRH/RRU با درجه IP-67 در بازار موجود هستند.

طول و ابعاد پچ کورد فیبر نوری

در هنگام انتخاب طول کابل پچ کورد به موارد زیر توجه کنید:

  • اندازه گیری صحیح: فاصله افقی و ارتفاع نقاطی که قرار است متصل شوند را به صورت دقیق اندازه گیری کنید. علاوه بر طول مسیر، مقداری طول اضافی را برای عبور دادن کابل‌ها از لوله‌ها، دور زدن زوایا و عبور از سیستم‌های مدیریت کابل نیز در نظر بگیرید.
  • برنامه ریزی دقیق مسیر کابل‌ها: در هنگام برنامه‌ریزی، موانع مسیر از جمله پیچ‌ها را نیز در نظر بگیرید. طول کابل را بررسی کنید تا از کشش خوبی برخوردار باشد.
  • چیدمان رک و کابینت: به چیدمان کابینت و رک‌هایی که کابل‌ها در آنها نصب می‌شوند توجه ویژه‌ای داشته باشید. طول کابل نباید به عنوان محدودیتی برای چیدمان رک و کابینت محسوب شود.
  • طول اضافه: طول کابل باید به اندازه‌ای باشد که امکان حرکت و اصلاحات را بدون ایجاد بی‌نظمی‌ فراهم کند. اولویت ابزارهای جانبی مانند تسمه‌های Velcro آزاد بودن طول کابل را در اولویت قرار دهید.

نصب و نگهداری پچ کورد

نصب و نگهداری پچ کورد

نصب و نگهداری به منظور عمر طولانی و بهبود تارهای فیبر نوری امری اساسی محسوب می‌شود. موارد زیر مؤلفه‌های اصلی است که در حین کار با پچ کوردها باید در نظر داشته باشید:

  • دستورالعمل‌های نصب: پیروی از استانداردها و روش‌های مختلف در صنعت فیبر نوری باعث می‌شود تا در وقت و هزینه‌های شما صرفه جویی شود و از آسیب دیدن کابل‌ها در حین نصب و در آینده جلوگیری می‌کند.
  • مراقبت از کانکتور: گرد و غبار در ناحیه کانکتورها بر سیگنال‌های دریافتی و ارسالی تأثیر منفی می‌گذارند بنابراین، مطمئن شوید که این نواحی از هر گونه گرد و غبار و روغن تمیز هستند.
  • جلوگیری از کشیده شدن بیش از حد: به طور کلی، کابل‌های پچ کورد به گونه‌ای نصب می‌شوند که از کشیده شدن بیش از حد بر روی کابل‌های فیبر نوری و کانکتورها جلوگیری شود. فیبرهای نوری به راحتی می‌شکنند اگر در حین نصب بیش از حد کشیده شوند این امر باعث از دست رفتن داده‌ها می‌شود.
  • برچسب گذاری و مستندسازی: اطمینان حاصل کنید که کابل پچ کورد باید دارای برچسب‌هایی باشد که طول و انتهای آن را مشخص می‌کند. این موارد ساده، باعث می‌شود که در پروژه‌های بزرگ که به کابل‌های زیاد نیاز دارد، چنین برچسب‌هایی کار را راحت‌تر می‌کنند.
  • آزمایش کردن: انجام آزمایش‌هایی مانند تست توان نوری، تست افت سیگنال و تست پیوستگی برای اطمینان از اتصال و عملکرد کابل‌های پچ کورد الزامی ‌است.
  • نظارت‌های دوره‌ای: به طور منظم بر روی کابل‌ها نظارت داشته باشید تا از سالم بودن مواردی مانند انتهای کانکتورها، روکش‌های کانکتور و میزان افت سیگنال آگاهی داشته باشید.
  • مدیریت کابل‌ها: نصب تجهیزاتی مانند رک‌ها و کابینت‌ها کمک می‌کند تا کابل‌های پچ مرتب شده و در برابر عوامل دیگر محافظت شوند و تعمیر و نگهداری آنها آسانتر ‌شود.
  • مستندسازی: مستندسازی مراحل نصب، آزمایش و هر گونه فعالیتی که در جهت نگهداری بر روی کابل‌های شبکه انجام می‌شود به شناسایی خطاها، گسترش شبکه در آینده و اطمینان از رعایت استانداردهای تعیین شده کمک می‌کند.

کاربردهای پچ کورد

پچ کورد فیبر نوری در بخش‌های مختلف به منظور شبکه سازی نقش مهمی ‌را ایفا می‌کند. از جمله کاربردهای اصلی پچ کوردها عبارتند از:

  • مخابرات: پچ کوردهای فیبر نوری رایج‌ترین تجهیزات در شبکه‌های مخابراتی به منظور انتقال داده با سرعت بالا محسوب می‌شوند. پچ کوردها به عنوان پلی برای اتصال دیتاسنترها، روترها و سوئیچ‌ها به کار می‌روند.
  • دیتا سنترها: در دیتاسنترها، پچ کوردهای فیبر نوری برای اتصال سرورها و سایر دستگاه‌های شبکه به کار می‌روند. پچ کوردهایی که برای این موارد به کار می‌روند از برنامه‌های کاربردی با پهنای باند بالا مانند محاسبات ابری و مجازی سازی پشتیبانی می‌کنند.
  • پخش شنیداری و دیداری: برای انتقال سیگنال‌های داده و سیگنال‌های صوتی و تصویری معمولاً از پچ کوردها استفاده می‌شود. پچ کوردها قابلیت انتقال سیگنال را در مسافت‌های طولانی بدون افت سیگنال تضمین می‌کنند.
  • محیط‌های صنعتی: در کارخانجات و سایر محیط‌های صنعتی که پیام‌ها را بین سیستم‌های کنترل، سنسورها و سایر ماشین آلات صنعتی منتقل می‌کنند از پچ کوردهای فیبر نوری با مقاومت بالا استفاده می‌شود.
  • نظامی ‌و هوافضا: کابل‌های فیبر نوری به دلیل مقاومت در برابر تداخل الکترومغناطیسی و انعطاف پذیری در برابر محیط‌های ناهموار به عنوان پچ کورد در سیستم‌های ارتباط نظامی ‌و هوافضا به کار می‌رود.
  • شهر هوشمند: پچ کوردها از جمله ابزارهایی هستند که در اجرای طرح‌های شهرهای هوشمند به کار می‌روند و در استقرار زیرساخت‌های شهری اعم از شبکه‌های هوشمن، حمل و نقل هوشمند و امنیت شبکه به کار برده می‌شوند.
قیمت پچ کورد فیبر نوری HP LC – LC OM4 50m QK737A
پچ کورد فیبر نوری HP LC – LC OM4 50m QK737A

محصول پیشنهادی برای خرید پچ کورد فیبر نوری HP

استانداردها و گواهینامه‌ها

پچ کوردهای فیبر نوری بر طبق استانداردهای بین المللی ساخته شده‌اند تا از سازگاری، عملکرد خوب و ایمنی برخوردار باشند. از جمله استانداردهای پچ کورد فیبری نوری عبارتند از:

استانداردها ISO/IEC

ISO و IEC اصطلاحاتی برای قطعات فیبر نوری از جمله پچ کوردها هستند. استانداردهایی مانند ISO/IEC 11801 برای مقررات سیستم کابل کشی و ISO/IEC 24702 برای پچ کوردها مستلزم عملکرد بهینه، آزمایش و اصول نصب پچ کورد هستند.

انجمن صنعت مخابرات (TIA)

استانداردهای سری TIA-568 که توسط TIA ایجاد شده‌اند، دستورالعمل‌هایی را برای کابل کشی مخابراتی در ساختمان‌های تجاری را ارائه کرده است.

کد ملی برق (NEC)

کابل‌ها و پچ کوردهای فیبر نوری در کشورهای مختلف از استانداردهای NEC برای ایمنی و نصب کلی برای جلوگیری از حوادث آتش سوزی پیروی می‌کنند.

انطباق با RoHS

RoHS دستورالعملی است که شرایط محیطی را تعیین می‌کند. در برخی از محیط‌هایی که با مواد سمی‌ مانند سرب و جیوه سروکار دارند استفاده از پچ کوردهای فیبر نوری را محدود می‌کنند.

نماد CE

نشان CE نمادی از پایبندی به دستورالعمل‌های اتحادیه اروپا است که مشخصات بهداشتی، ایمنی و حفاظت از محیط زیست را برآورده می‌سازد. این پچ کوردهای فیبر نوری که دارای علامت CE هستند، الزامات کیفیت و عملکرد اتحادیه اروپا را در بر می‌گیرند.

انطباق با FCC

کمیسیون فدرال آمریکا (FCC) موضوع تداخل الکترونیکی از دستگاه‌های الکترونیکی، از جمله پچ کوردها را مورد توجه قرار داده است. مطابقت با قوانین FCC به منزله سازگاری پچ کوردها با سایر دستگاه‌های الکترونیکی را الزامی کرده تا حداقل تداخل با آنها را شاهد باشیم.

بیشتر بخوانید : پچ پنل (Patch Panel) چیست؟

هزینه کابل فیبر نوری و انتخاب تامین کننده

تهیه پچ کوردهای فیبر نوری تنها به هزینه آنها وابسته نیست، بلکه اطمینان از بهترین کیفیت، قابلیت اطمینان و مقرون به صرفه بودن نیز مهم است. برای انتخاب درست پچ کورد به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • کیفیت در برابر هزینه: گران بودن یک پچ گورد دلیل کیفیت بهتر آن نیست. بنابراین، در هنگام خرید پچ کورد به کیفیت آن توجه زیادی داشته باشید تا از مشکلاتی مانند از دست دادن سیگنال، کاهش عملکرد و تعویض مکرر پچ کورد جلوگیری کرده باشید.
  • شهرت تامین کننده: سعی کنید محصولات مورد نیاز خود را از تأمین کنندگانی تهیه کنید که خدمات قابل اعتمادی را به مشتریان در سال‌های طولانی ارائه کرده‌اند.
  • گارانتی: گارانتی محصول را مطالعه کنید و از پشتیبانی تامین کننده در برابر نقص‌های تولید و تعمیر قطعات خراب اطمینان حاصل کنید.
  • گزینه‌های سفارشی‌سازی: مکان‌ها و پروژه‌های مختلف ممکن است به استفاده از پچ کوردهای سفارشی ساخته شده با طول، اتصالات یا قابلیت‌های عملیاتی مشخص نیاز داشته باشند. فروشندگانی را انتخاب کنید که توانایی ارائه خدمات سفارشی سازی محصولات را داشته باشند تا به سرعت بتوانند نیازهای مشتریان را برآورده سازند.
  • سازگاری و قابلیت اطمینان: در هنگام خرید پچ کوردها اطمینان داشته باشید که پچ کورد خریداری شده با سیستم‌های شما همخوانی داشته باشد.
  • خرید عمده: برای پروژه‌های بزرگ که نیاز به استفاده از پچ کوردهای زیاد است سعی کنید از فروشنده‌ای خرید کنید که بتواند در عین تأمین عمده محصولات، تخفیف‌هایی نیز به شما ارائه دهد.
  • پایداری: محیط استفاده از پچ کوردها باید در برابر تغییرات شرایط محیطی محافظت شود. به خاطر داشته باشید اگر وضعیت محیطی پچ کورد‌ها مناسب باشد طول عمر و کیفیت ارسال داده در پچ کوردها بهتر خواهد بود.

نحوه انتخاب پچ کورد فیبر نوری

انتخاب پچ کورد فیبر نوری مناسب به عوامل مختلفی برای اطمینان از عملکرد بهینه و سازگاری نیاز دارد. در هنگام انتخاب پچ کورد موارد زیر را در نظر بگیرید:

1- نوع اتصال و سازگاری

کانکتورهای مورد نیاز برای تجهیزات خود را شناسایی کنید و اطمینان حاصل کنید که این کانکتورها با دستگاه‌ها و زیرساخت‌های شما سازگاری دارد.

2- حالت فیبر

مشخص کنید که زیرساخت‌های شما از فیبرهای چند حالته و یا تک حالته استفاده می‌کنند. فیبرهای تک حالته برای مسیر دور و فیبرهای چند حالته برای مسیر نزدیک مناسب است.

3- فیبر‌های سیمپلکس یا دوبلکس

کابل سیمپلکس دارای اتصال فیبر نوری در هر انتهای فایل است یک سر فرستنده و سر دیگر گیرنده است. کابل‌های دوبلکس دارای دو کانکتور در کنار هم در یک اتصال هستند.

4- طول کابل

شما باید فاصله بین دستگاه‌ها و تجهیزات خود را بدانید و سپس طول کابل خود را انتخاب کنید.

5- پولیش کانکتور

پولیش کانکتور در انواع مختلف وجود دارند که نوع APC، PC و UPC معمول‌ترین این موارد هستند. بنابراین، اگر پروژه شما به افت سیگنال برگشتی حساس هستند بهتر است از پولیش کانکتور APC استفاده کنید.

6- نوع روکش

روکش فیبر نوری با توجه به محیط استفاده اهمیت زیادی دارد. روکش‌ها در انواع LSZH، PVC و OFNP در بازار موجود هستند.

جمع بندی

پچ کوردها نقش بزرگی در سرعت تحویل داده‌ در شبکه‌ و دستگاه‌های مخابراتی بر عهده دارند. بزرگترین مزیت پچ کوردها در ساختار متنوع آنها نهفته است که استفاده از آنها را برای هر محیطی قابل استفاده کرده‌اند. برخی از پارامترها برای انتخاب پچ کوردها مانند طول کابل، انواع کانکتور و حالت کابل فیبر نوری از جمله عوامل مهم در هنگام انتخاب پچ کورد محسوب می‌شود. اگر محیط شما نیازهای بالاتری را دارد شما می‌توانید از انواع پچ کوردها خاص بسته به نیاز خودتان استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من