در دنیای فناوری اطلاعات، سرورهای اچ پی به ویژه مدلهای Gen9 و Gen10 از اجزای حیاتی بسیاری از سازمانها و شرکتها محسوب میشوند. سرورهای HPE با ارائه خدماتی برای ذخیره سازی دادهها، محاسبات ابری، مجازی سازی، پشتیبانگیری، مدیریت دادههای حجیم و… استفاده میشوند و قابلیت اطمینان، کارایی و مقیاس پذیری بالایی دارند. مانند هر تکنولوژی دیگری این امکان وجود دارد که این سرورها با مشکلاتی مواجه شوند که تاثیر منفی روی عملکرد و پایداری آنها داشته باشد. در این مطلب به بررسی برخی از مشکلات رایجی که ممکن است حین استفاده از سرورهای HPE ProLiant رخ دهد، میپردازیم. با شناسایی و درک این مشکلات میتوانید بهترین راهکار را برای پیشگیری از خطای سرور اچ پی و حفظ عملکرد بهینه سرور پیاده سازی کنید.
سرورهای HPE ProLiant Gen10
سری Gen10 سرورهای اچ پی، نمادی از پیشرفت فناوری در دنیای اطلاعات و شبکه محسوب میشوند. با ترکیب قدرت پردازشی بالا، ارائه امنیتی فرای باورها و انعطاف پذیری بینظیر، این سرورها ارتقا چشمگیری در زیرساختهای سازمانی به ارمغان میآورند. سرورهای Gen10، نقطه عطفی در تکنولوژی سرورهای اچ پی هستند که با ارائه بهترین عملکرد و کارایی، سازمانها را به راهی جدید از اطمینان و پایداری در مدیریت دادهها و بارکاریهای شبکه هدایت میکنند. سری Gen10، شامل مدلهای محبوبی مانند DL360، DL380 و ML350 میشود که از فناوری Silicon Root of Trust HPE برای بهبود امنیت بهره میبرند. برای اطمینان از حفظ عملکرد بهینه و امنیت سرور G10 مراحل زیر را دنبال کنید:
- توصیه میکنیم حتما از رابط HPE iLO5 برای نظارت بر نسخههای سیستم عامل و بررسی بهروزرسانیهای موجود استفاده کنید.
- آخرین نسخه SPP را از وبسایت اصلی HPE دانلود کنید تا به جدیدترین بهروزرسانیهای میانافزار و درایورها دسترسی داشته باشید.
- با استفاده از رابط HPE Integrated Lights-Out (iLO) یا HPE OneView، بهروزرسانیها را برای یک رویکرد متمرکز و بهصورت موثر اعمال کنید.
سرورهای HPE ProLiant Gen9
مدت زمان زیادی از عرضه سرور اچ پی نسل G9 میگذرد اما همچنان در زیرساخت بسیاری از سازمانهای بزرگ از این نسل استفاده میشود. نسل 9 سرورهای HP با تمرکز بر عملکرد بالا، امنیت و انعطاف پذیری ساخته شدهاند و کاربران میتوانند به پیچیدهترین نیازهای سازمانی خود با خرید سرور G9 پاسخ دهند. علاوهبر عملکرد بینظیر بر پایه پشتیبانی از پردازندههای Intel Xeon و حافظه DDR4؛ سرورهای Gen9 از ویژگیهای امنیتی چون تکنولوژی TPM و قابلیت رمزنگاری سختافزاری نیز برخوردارند. محبوبترین سرورهای سری Gen9 شامل سرور DL360، DL380 و ML350 بوده که از HPE iLO4 برای مدیریت سرور استفاده میکنند. برای بهروزرسانی Firmware و درایورهای سرورهای Gen9 مراحل زیر را در نظر داشته باشید:
- از طریق HPE iLO4 آپدیتهای در دسترس را بررسی کنید.
- آخرین نسخه SPP را از وبسایت HPE دریافت کنید تا بهروزرسانیهای Firmware و درایور فعلی را دریافت کنید.
- آپدیتها را با استفاده از رابط HPE iLO 4، HPE OneView یا HPE Smart Update Manager (SUM) اعمال کنید.
توجه داشته باشید که هنگام نگهداری از سرورهای HPE ProLiant Gen9 و Gen10، حتما آنها را با آخرین بهروزرسانیهای سیستم عامل و درایورها آپدیت نگه دارید. اگرچه با اعمال جدیدترین بهروزرسانیها،هنوز هم این احتمال وجود دارد که با مشکلات دیگری مواجه شوید که ممکن است عملکرد سرورهای شما را تحت تأثیر قرار دهند.
در ادامه به برخی از مشکلات رایج سرورها میپردازیم:
مشکلات بوت و راه اندازی سرور
مواجه با مشکل هنگام راه اندازی سرور DL380 G9 یا سرور DL360 G10؛ اتفاقی نیست که برای کاربران خوشایند باشد. بروز هرگونه مشکل در این مرحله میتواند مانع عملکرد صحیح سرور شود. برخی از علل متداول برای مشکلات بوت و راهاندازی عبارتند از:
- تنظیمات اشتباه BIOS/UEFI
- قطعات سخت افزاری معیوب
- فایلهای خراب شده سیستم عامل
برای یافتن مشکل در طول فرآیند بوت، با فشار دادن کلید F9 به تنظیمات BIOS/UEFI دسترسی پیدا کنید. سپس تنظیمات را به حالت پیشفرض برگردانید و اطمینان حاصل کنید که ترتیب بوت به درستی پیکربندی شده است. علاوهبر این، این احتمال وجود دارد که قطعات سختافزاری مانند CPU و پاور معیوب باشند؛ بنابراین از سالم بودن این قطعات نیز باید مطمئن باشید. در صورت لزوم، سیستم عامل را مجدداً نصب کنید تا مشکلات احتمالی رفع شوند.
خاموش شدن در اثر گرمای بیش از حد
یکی از مزایایی که سرورهای ProLiant دارند؛ وجود یک مکانیزم داخلی برای محافظت در برابر گرمای بیش از حد است که این مکانیزم بهنحوی عمل میکند که اگر دمای سرور از حد معینی بالاتر رود؛ سرور بهطور خودکار خاموش میشود. در سرورهای ML350 G9 و ML110 G10 گرمای بیش از حد میتواند ناشی از موارد زیر باشد:
- تجمع گرد و غبار
- مسدود شدن دریچههای هوا
- معیوب بودن قطعات خنک کننده مانند فن و هیت سینک
برای رفع این مشکل توصیه میکنیم بهصورت منظم سرور را تمیز کنید و اطمینان حاصل کنید که هوا به خوبی جریان دارد. همچنین ابزار مدیریت HPE iLO به شما برای نظارت بر دما و سرعت فن سرور کمک میکند. اگر شواهدی مبنیبر خرابی و نقص قطعه خنک کننده مانند فن و هیت سینک وجود دارد؛ سریعا آنها را تعویض کنید.
خطاهای مربوط به حافظه RAM
یکی دیگر از مشکلات رایج سرورهای اچ پی، وجود خطاهای مربوط به حافظه است. خطاهای حافظه باید بسیار جدی گرفته شوند زیرا باعث از کار افتادن سرور و هنگ کردن میشوند. در سرورهایی مانند DL580 G9 یا DL560 G10 میتوانید از HPE iLO برای بررسی پیامهای خطا و اجرای memory diagnostics کمک بگیرید. البته iLO در تمامی سرورهای ProLiant قابل استفاده است و ما سرورهای DL560 و DL580 را فقط برای نمونه عنوان کردیم. در صورت شناسایی خطا سعی کنید ماژولهای حافظه را تنظیم مجدد و یا در صورت لزوم تعویض کنید.
برای مدلهای Gen10، لطفاً اطمینان حاصل کنید که ماژولهای حافظه دارای قابلیت HPE SmartMemory برای عملکرد و سازگاری بهینه هستند.
مشکلات فضای ذخیره سازی
ذخیره سازی در سرورهای ProLiant از مواردی است که سبب بهینه سازی عملکرد میشود. در سرورهایی مانند DL180 G9 و DL380 G10 مشکلات زیر میتواند تاثیرگذار باشد:
- خرابی دیسک
- خطاهای پیکربندی RAID
- مشکلات کنترلر ذخیره سازی
با استفاده از ابزار SSA یا همان Smart Storage Administrator میتوانید بر سلامت درایوهای ذخیره سازی سرور نظارت داشته باشید. خرابی دیسک یا مشکلات پیکربندی Raid نیازمند اقدامات مناسب مانند جایگزین کردن دیسک یا پیکربندی مجدد تنظیمات RAID است. برای جلوگیری از بروز مشکل در Storage Controller حتما اطمینان حاصل کنید که فریمور کنترلر آپدیت است و اشکالات سخت افزاری نیز وجود ندارد. همچنین سازگاری قطعه رید کنترلر را با مدل سرور ProLiant مطابقت دهید.
مشکلات اتصال به شبکه
در سرورهایی مانند DL20 G9 و DL325 G10 یا سایر سرورها، مشکلات اتصال شبکه میتواند مانع از برقراری ارتباط با سایر دستگاه های موجود در شبکه شود. برای عیب یابی میتوانید موارد زیر را بررسی کنید:
- اتصالات کابل شبکه
- تنظیمات سوئیچ/روتر شبکه
- تنظیمات و درایورهای کارت رابط شبکه (NIC)
همه کابلها باید بهصورت ایمن وصل شده باشند و سوئیچ/روتر شبکه به درستی پیکربندی شده باشد. درایورها و Firmware کارت شبکه را آپدیت کنید. همچنین تنظیمات کارت شبکه را مجدد بررسی کنید تا از عدم وجود مشکل در اتصال مطمئن شوید.
آپدیت Firmware و درایورها
امروزه سرورهای ProLiant از اهمیت بسیاری برخوردارند. با پیشرفت روزافزون تکنولوژی، نگهداری و بهروزرسانی سرورها امری ضروری است. firmware و درایورهای قدیمی ممکن است باعث مشکلاتی از جمله ناسازگاری و کاهش عملکرد شوند، اما با استفاده از HPE’s Service Pack for ProLiant که بهعنوان SPP شناخته میشود؛ به آسانی قابل حل است.
بهروزرسانی منظم میانافزار و درایورهای سرور با استفاده از SPP نه تنها به عملکرد روان و ایمنی سرور شما کمک میکند، بلکه از مشکلات امنیتی و نقاط ضعف نیز پیشگیری میکند.